Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE HEP

Struju dobili Glina, Topusko, Gvozd, Kostajnica, Sunja, Velika Gorica i pola Siska

Velike posljedice razornog potresa u Sisku
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/5
29.12.2020.
u 18:46

Petrinja je zbog velikih i razornih oštećenja mreže još uvijek u potpunosti bez napajanja

HEP je tijekom poslijepodneva ponovno  uspostavio opskrbu električnom energijom na području Gline, Topuskog, Dvora, Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Sunje, a oko 18 sati i na području Velike Gorice.

Naveli su i da  napajanje ima i polovica  grada Siska, uključujući bolnicu, dok će druga polovica napajanje dobiti tijekom večeri. Petrinja je zbog velikih i razornih oštećenja mreže još uvijek u potpunosti bez napajanja. U tijeku su aktivnosti na uspostavi napajanja za dio Petrinje, a što se očekuje tijekom večeri. Na području Grada Zagreba opskrba je vraćena većini korisnika. Napominjemo da će na svim spomenutim područjima dio potrošača biti bez napajanja do otklanjanja svih manjih kvarova na niskonaponskoj mreži i priključcima.

Sve raspoložive ekipe HEP-a i dalje su na terenu. Radi vlastite sigurnosti te da bi  se uključenja napona uspješno provela molimo građane da ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama. Također pozivamo građane da radi vlastite sigurnosti  u srušenim i oštećenim objektima ne koriste električnu energiju.

U vrijeme potresa Termoelektrana-toplana Sisak nije bila u pogonu. Pregledom postrojenja uočena su oštećenja, koja će se otkloniti prije puštanja u rad. Opskrba kupaca toplinskom energijom u Sisku osigurava se iz HEP-ove Bioelektrane-toplane.

Iz pogona je ispala Elektrana-toplana Zagreb, što je poremetilo opskrbu toplinskom energijom potrošača u zapadnom dijelu grada. Normalizacija se očekuje do kraja dana. Napominjemo da sve bolnice u Zagrebu imaju opskrbu toplinskom energijom.

Zbog potresa je došlo do automatske obustave rada Nuklearne elektrane Krško, u skladu sa sigurnosnim protokolima.

Sve dežurne službe Hrvatske elektroprivrede nastavljaju s intervencijama s ciljem što brže normalizacije opskrbe, poručiju iz HEP-a.

GALERIJA Tužni prizori s područja pogođenog potresom: Srušene kuće, uništeni automobili...

Velike posljedice razornog potresa u Sisku
1/41

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije