Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadila ih skromnost

Evo kako su mediji iz Srbije i BiH ispratili Milanovićevu inauguraciju

Svečana ceremonija inauguracije izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/7
18.02.2020.
u 14:04

Zoran Milanović u utorak je na svojoj inauguraciji koja se održala na Pantovčaku položio svečanu prisegu i time postao peti predsjednik RH.

Ono što je njegovu svečanost preuzimanja najviše dužnosti u državi razlikovalo od prijašnjih jest prije svega lokacija. Naime, svi predsjednici od hrvatske samostalnosti do danas svoju inauguraciju imali su na Trgu sv. Marka pred najvažnijim gostima iz Hrvatske i svijeta.

VIDEO Himna u izvedbi Josipe Lisac podijelila javnost

Zoran Milanović nije se držao tradicije nego je u prilično skromnom okruženju, pred tek 43 uzvanika i uz manja kršenja protokola zapečatio svoj novi mandat. O svemu su opširno izvijestili i mediji iz regije.

Što se tiče medija iz Srbije, više-manje svi su o inauguraciji izvijestili objektivno i korektno.

Svečana ceremonija inauguracije izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića
1/8

Tako najčitaniji tamošnji portal Blic, u tekstu pod naslovom "INAUGURACIJA ZORANA MILANOVIĆA: Položio zakletvu i postao peti predsjednik Hrvatske" donosi informacije o Milanovićevoj skromnoj svečanosti aludirajući na to da je na inauguraciji bilo više novinara nego uzvanika.

Nadalje, portal Kurir, u tekstu pod naslovom "INAUGURACIJA ZORANA MILANOVIĆA: Položit će zakletvu na skromnoj ceremoniji na Pantovčaku! Na svečanosti će biti 39 uzvanika", zapravo ne skriva čuđenje zbog MIlanovićeve odluke da svečanost održi na Pantovčaku.

Listu negativnih komentara i pristranih novinskih članaka svakako predvodi srpski tabloid Informer.

Oni su tako tekst o današnjoj svečanosti na Pantovčaku popratili naslovom: "SRBIMA UZIMA PARE, A PJEVA ZA SRBOMRSCA! Josipa Lisac pjeva za Dan zaljubljenih u Beogradu, a četiri dana kasnije himnu na inauguraciji Milanovića!"

Kod BiH medija, Avaz je obavijestio javnost o inauguraciji, a zatim je objavljen još jedan tekst u kojem sugeriraju kako je hrvatska javnost podijeljena oko izvedbe himne Josipe Lisac.

Na kraju, sarajevsko Oslobođenje, koje je tradicionalno naklonjeno socijaldemokratskoj politici, kao udarnu vijest istaknulo je nepoznate detalje iz Milanovićeve biografije pod naslovom: "Nepoznato o novom predsjedniku Hrvatske: Otac mu je bio u Sarajevu u školi rezervnih oficira, a obitelj mu je porijeklom iz zapadne Bosne."

Svečana ceremonija inauguracije izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića
1/19

 

Komentara 2

ST
stefj
14:38 18.02.2020.

Inauguracija manje više OK, osim izvedbe himne. To mijaukanje je bilo ispod svake kritike...Nije loše ovako kratka i mala svečanost, inače bismo cijeli dan na 4 programa gledali razne gluposti.

Avatar DonnaTO85
DonnaTO85
15:26 18.02.2020.

Bок, kакo ide? Jučeг sаm sе rаstao s mojim dеčkоm. Želitе sеks bеz оbvеzе. -- www.lovexx.club

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije