Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslije pokopa

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Ostojić i Milanović nose Darka Pajičića na duši

Josić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
23.11.2015.
u 16:44

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara Franjo Šoljić zatražio je ostavke Ostojića i Milanovića.

Neposredno poslije pokopa vukovarskog branitelja Darka Pajičića, koji je preminuo prošloga vikenda, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara održao je konferenciju za novinare na kojoj su prozvali Zorana Milanovića i Ranka Ostojića.

- Ranko Ostojić i Zoran Milanović nose Darka Pajičića na duši. Uzaludna je hajka oko S.S.-a, tog milicajca u hrvatskoj odori. Njega treba pravedno procesuirati prema važećim zakonima, pogotovo po kaznenoj odgovornosti. Buku treba usmjeriti na Ranka Ostojića i Zorana Milanovića. Njihova politika, zapovjedi i propusti otjerali su mnoge u grob. Tako i Darka Pajičića, rekao je Tomislav Josić, predsjednik Stožera.

Pajičić je teško ozlijeđen prije više od dvije godine prilikom razbijanja postavljene dvojezične ploče na pročelju PP Vukovar. Tom prilikom intervenirao je policajac S. S. kojega iz Stožera optužuju za prekomjernu uporabu sile. Josić je rekao kako od buduće hrvatske Vlade traže krivce kazne i da oni odgovaraju za svoje nedjelo, a Milanoviću i Ostojiću poručio je da su sramota hrvatske zbilje, hrvatskoga naroda i slobodne i demokratske hrvatske države. Na novinarski upit o rezultatima obdukcije Josić je rekao da je Pajičić preminuo od upale pluća ali i da je sve to posljedica svega što mu se dogodilo.

– Imao je otvorene rane po tijelu, falilo mu je pola kosti na glavi. Da mu se nije sve to dogodilo Darko bi i danas bio živ i zdrav, rekao je Josić. Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara Franjo Šoljić zatražio je ostavke Ostojića i Milanovića. Podsjetio je i da su podnesene tužbe protiv cijeloga zapovjednog lanca u policiji ali da ništa nije učinjeno po tom pitanju. Na današnjem pokopu Darka Pajičića bio je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

>> Ostojić: Istraga je odavno završena, udruge na sramotan način iskorištavaju tragediju pojedinca 

>> 'Nitko nije reagirao na zločin policajca zbog smrti Darka Pajičića' 

>> Preminuo Darko Pajičić, branitelj ozlijeđen prilikom razbijanja ćirilične ploče

Komentara 58

Avatar juricamesko
juricamesko
17:01 23.11.2015.

novinari danas sramotno pitaju što je pokazala obdukcija a nisu u protekle dvije godine propitkivali dokle se došlo u istrazi protiv onih koji su naredili brutalno premlaćivanje hrvatskog dragovoljca,zatočenika srpskih koncetracijskih logora i hrvatskog ratnog invalida. neka ti je lakaa Hrvatska zemlja Darko Pajičiću.

Avatar juricamesko
juricamesko
16:55 23.11.2015.

jednog od najmlađih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu nisu uspjeli ubiti oni koji su nosili crvenu zvijezdu petokraku,ali su ga zato ubili štovatelji iste te krvave zvijezde.

DU
Deleted user
19:35 23.11.2015.

Da bi nekoga nosio na svojoj duši kao prvo trebao bi mati dušu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije