Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Stožer: Naše je strpljenje na kraju, imajte to na umu

tomislav josić
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
05.03.2014.
u 13:34

Iz Stožera ukazuju na ignoriranje 635.000 potpisa građana Hrvatske za raspisivanje referenduma o uvođenju dvojezičnosti u jedinice lokalne samouprave.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara najavili su danas da će 7. ožujka, u prijepodnevnim satima, predati potpise saborskih zastupnika za dopunu dnevnog reda 12. Sjednice Sabora RH o izradi i objavi sedam registara. 

Podsjećaju i da od rujna prošle godine čekaju konačno stavljanje na dnevni red točke o problemima dvojezičnosti u Vukovaru.

Navode da je točku inicirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara kao i da se stalnim odlaganjem svjedoči nedostatku volje za dijalogom. Kažu kako je u međuvremenu točka sa 98. Premještena na 107 mjesto dnevnog reda. Uz to iz Stožera ukazuju i na ignoriranje 635.000 potpisa građana Hrvatske za raspisivanje referenduma o uvođenju dvojezičnosti u jedinice lokalne samouprave. 

- Suprotno uobičajenom trajanju procedure jasno svjedočite o gušenju demokracije u Hrvatskoj. Naše strpljenje je na kraju. Imajte to na umu, poručuju iz Stožera.

>>Stožer Josipoviću: Očekujemo reakciju oko objave registara

>>Stožer: Vrijeme je da Pusić podnese ostavku!

Komentara 6

SE
sestrićna
13:50 05.03.2014.

predlažem da se naprave velike ploče s ćiriličnim natpisima i postave na sva porušena mjesta po vukovaru..na njima napisati ime agresora i pojedinaca koji su to napravili..ali samo na ćirilici..za turiste na engleskom a naš narod sve zna bez prevoda..

CA
cro army
14:03 05.03.2014.

Srbi su saborska svetinja ima ih naj vise u saboru i nece na svoje i svoga

CA
cro army
14:04 05.03.2014.

Jedini izlaz vidim u smjeni vladajucih i da agresor nemoze biti u zakonodavnim tijelima od opcina policije do vlade kao i yugosloveni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije