Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE UDRUGA

'Stožer bi se trebao ugledati na EU i otvoriti klubove, borba s epidemijom se vodi preko naših leđa'

Dubrovnik: S novim epidemiološkim mjerama i klubovi su otvorili svoja vrata
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
27.10.2021.
u 15:09

Na taj način će se spasiti cjelokupni sektor noćnog ugostiteljstva te spriječiti odlazak mladih koji traže zabavu u susjednim zemljama, a koje ne traže nikakve potvrde na granici, napisali su

Apsurdno je da je Stožer RH kao glavnog i dežurnog krivca za slab odaziv na cijepljenje u Hrvatskoj opet pronašao noćne klubove i barove, koji su već na izdisaju, jer su zatvoreni više od 600 dana, smatraju iz Udruge Glas poduzetnika i Udruge noćnih klubova i barova.

Kako su napisali u zajedničkom priopćenju, ''trebalo bi se zapitati kakva je uopće svrha COVID potvrda ako se s njima ne može ništa i preispitati izjave dr. Kaića koji najavljuje da se ni nakon tri doze cjepiva neće moći ići na koncerte ili posjećivati noćne klubove''.

- Ovakve izjave sigurno neće pridonijeti povećanju interesa za cijepljenje, a pogotovo ne cijepljenju mladih kojima je stvarno potreban noćni život. Ako se i dalje nastavi sa zabranama, onda neka se javno prizna da COVID potvrde i cjepivo ne djeluju te da su zabrane zaista jedino rješenje, napisali su. 

- Od pojave dostatne količine cjepiva za sve građane u Hrvatskoj, upravo je i naša misao vodilja bila “cijepi se i vrati se normalnom životu”. Takav pristup javno je promovirao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a krajnji rezultat je ipak da ni nakon gotovo godinu dana ljudi još uvijek ne mogu ići u noćne klubove, noćne barove niti na koncerte. Zbog takvih odluka, Hrvatska je u suprotnosti sa strategijama u ostatku zemalja EU-a, koje su svojim građanima omogućile izlaske i normalan socijalan život - naravno, uz uvjet posjedovanja COVID potvrde, nadodaju.

Smatraju da bi se Stožer RH, ako se već zalaže za široku primjenu COVID potvrda po uzoru na države članice EU-a, trebao onda ugledati na njih i u praksi otvaranja noćnih klubova i noćnih barova u zatvorenim prostorima te odobriti pristup svim građanima i gostima koji posjeduju COVID potvrdu ili imaju sa sobom važeći test. Na taj način će se spasiti cjelokupni sektor noćnog ugostiteljstva te spriječiti odlazak mladih koji traže zabavu u susjednim zemljama, a koje ne traže nikakve potvrde na granici.

- Naš stav je da svaka osoba treba preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji. Poštujemo svačije pravo na izbor o tome želi li se cijepiti ili ne, ali želimo zaštititi svoje ustavno pravo na rad i želimo spasiti svoje tvrtke i obrte od propadanja! Mislim da bi bilo dosta da se preko naših leđa vodi borba s epidemijom jer dokazano je kako rast brojki koji imamo u Hrvatskoj ne odstupa od rasta brojki koji imaju i ostale članice EU-a, a koje su regulirale rad noćnih klubova i noćnih barova kroz sustav COVID potvrda. Jedino što nam preostaje je pozvati građane da se cijepe i ostanu doma! - rekao je Domagoj Petričević iz Udruge noćnih klubova i barova.

>> VIDEO Ženi iz Čakovca rekli da ima tumor u nosu, no onda je doznala što se dogodilo na prvoj operaciji


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije