Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorili stranicu

Stop obmanama migranata: 'Navalite ljudi, Nijemci će vam darovati i kuću'

Angelu Merkel desničari optužuju da je pozvala migrante i izazvala kaos
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL
1/2
27.10.2017.
u 09:00

U pregovorima o Jamajka-koaliciji najkrupniji zalogaj na meniju su migranti, a o tome su stajališta stranaka suprotna

Prema najnovijim podacima Frontexa, u prva tri kvartala ove godine u EU je ilegalno pokušalo ući 104.800 migranata iz Afrike i s Bliskog istoka, što je 21 posto manje nego u istom razdoblju lani. Štoviše, treći kvartal 2017. bilježi najmanji broj ilegalnih migranata od 2014. godine.

“Svima dar 2000 eura”

I dok na terenu traje svojevrsno zatišje – zlobnici bi rekli da su svi koji su htjeli već došli u Europu – i kad je tema migracija upravo jučer bila na dnevnom redu pregovora o formiranju vladajuće koalicije (a tu će se najteže naći kompromis jer demokršćani CDU/CSU i liberalni FDP s jedne i stranka Zeleni s druge strane, tu imaju suprotne poglede), Njemačka se odlučila započeti s informacijskom kampanjom kojom želi obeshrabriti potencijalne azilante od dolazaka u tu zemlju.

Angelu Merkel desničari optužuju da je pozvala migrante i izazvala kaos
1/8

Tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je web stranicu na tri jezika – engleskom, francuskom i arapskom – kratkim i jezgrovitim informacija razbijaju najčešće mitove o putu prema Njemačkoj i životu u toj zemlji koji vladaju među migrantima, a koje potpiruju krijumčari ljudima.

Najmanje šest milijardi eura okrenulo su prošle godine u tom, najbrže rastućem području kriminala u Europi. Izuzetno profitabilna kriminalna djelatnost nagnala je na “prekvalifikaciju” kriminalce koji su donedavno bavili švercom droge ili pak krađama, a posao je počeo cvjetati nakon zatvaranja granica za nesmetani prolaz migranata. Laži krijumčara skupili su nakon intervjua s azilantima i iz medija. 
“Ne, dolaskom u Njemačku nećete automatski dobiti kuću ni 2000 eura dobrodošlice”, glase neke od ispravljenih vjerovanja. Njemačka, ukratko, nije zemlja blagostanja u kojem azilante čekaju raširenih ruku. Nisu ni njemačke tvrtke toliko prosperitetne i u širenju da im svaki dan treba novih 5000 radnika, kažu na web stranici, ali i “reklamiraju” zemlje iz kojih ljudi žele pobjeći, objašnjavajući da se “stabilnost vraća u Irak”, kako “Njemačka stvara poslove na Bliskom istoku”, a da se u Sudanu “sije sjeme budućih uspjeha”. 
Njemačka je među posljednjim državama koje su informacijama pokušavale spriječiti imigrante da dolaze. Austrija je tako početkom prošle godine zakupila prostore reklama na više od tisuću afganistanskih mrežnih stranica, te financirala velike plakate s upozorenjima da krijumčari lažu i da se potencijalni putnici informiraju prije nego što krenu i za to je potrošila 10 tisuća eura.

Za još više migranata

Tako Berlin svima koji se kane otisnuti u Njemačku poručuje kako nije istina da neće u njihove domovine vratiti sve one kojima je odbijen azil. Protjerivanje onih kojima je odbijen azil jedan je od prioriteta triju od četiri stranaka koje sudjeluju u pregovorima o Jamajka-koaliciji. CDU, CSU i FDP namjeravaju po hitnom postupku vratiti sve one koji nemaju pravo zaštite, čemu se žestoko protive zeleni. Zeleni traže da se azilantima omogući da u Njemačku dovedu i članove svojih obitelji, što CDU/CSU i FDP kategorički odbijaju. Te stranke traže i puno strože uvjete za dolazak stranaca koji su potrebni njemačkom gospodarstvu.

– Dopustit ćemo ulaz samo onima koji imaju sigurno radno mjesto, ali i stan – kaže jedan od čelnika CSU-a Alexander Dobrindt.

Komentara 55

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
10:10 27.10.2017.

Mi jesmo kaki-taki al' kad vidim ove, Mi smo i te kako O.K., a ovakvi nam zbilja ne trebaju, baš nikada, pa makar Mi izumrli !!!

BE
Bel
09:08 27.10.2017.

Ili je Merkelica glupa ( sto nije nemoguce!) ili je bila debelo placena/ucijenjena kada je napravila onu debilanu s imigrantima. A zalosno je sto i dalje ima potporu barem polovine njemackih stanovnika. Kad se budu otrijeznili, biti ce kasno, aa kao reakcija na tu strahotu s imigrantima moguce je da ce se pojaviti. ( i dobiti izbore) jos ludji politicari s losim namjerama.

CO
cokta
09:09 27.10.2017.

Zeleni traze da ovi sto nemaju pravo na azil dovuku rodbinu😂😂....zeleni su rak rana njemackog druśtva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije