Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imamo li dosta robnih zaliha
Povratak na članak

Stočari pred kolapsom: 'Ispričavamo se što će uskoro porasti cijene mesa i mlijeka'

Stočari očajni, troškovi proizvodnje sve su veći, pa traže od Vlade interventan otkup kukuruza. Od 1,4 milijuna tona ukupne potrošnje, stočari trebaju oko milijun

Komentari 30

Avatar fidelio
fidelio
07:04 02.11.2021.

Ne treba se ispričavati za slobodno formiranje cijene, pa nismo u komunizmu. Vi dignite cijenu koliko mislite da treba, tržište će odraditi svoje. Samo nemojte kmečati poslije na uvoznike, to je isto kapitalizam.

VL
GE
geler203
07:26 02.11.2021.

Robne rezerve? Da li je to onaj slučaj kada iz silosa nestane žito a nitko ne zna i nitko nije vidio kamione koji su odvozili? Ljudi, nestalo žito iz punog silosa. Bitno je da naša Vlada prati situaciju. Zanima me samo kako, dronom, sa strane, ispred, odozada....?

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
07:13 02.11.2021.

Ovi stalno kukaju. Ako pšenica ili kukuruz imaju nisku cijenu kukaju ratari i traže dodatnu pomoć države. Ako su pak cijene žitarica porasle onda kukaju stočari i traže dodatnu pomoć države. Dragi ljudi, ako ste nesposobni prestanite se baviti tim poslom. Baviš se stočarstvom, onda kupi si dovoljno zemlje da na njoj možeš proizvoditi stočnu hranu i baš te briga za cijenu hrane/žitarica na tržištu.

VL
SK
Skviki3
07:18 02.11.2021.

Prošlu godinu se je sve prodalo van pa su drugi tovili stoku i nama ju jeftino prodavali. Zaloha mi nismo nikad dovoljno spremili da možemo premostiti lošu godini.

VL
DU
Deleted user
09:10 02.11.2021.

Nekada si u Slavoniji uz radno mjesto masovno imao i domaćinstva sa uzgojem svinja. Krmača ili dvije, prasci za sebe, višak predaja kombinatu za stočnu hranu ili novce, na nekom komadiću zemlje sijalo se kukuruz za svinje, na taj način i male parcele bile obrađene...I školovalo se uz taj dodatni prihod djecu, slalo na fakultete. I bez poticaja živjelo se. Davno prošlo vrijeme.

VL
DU
Deleted user
08:40 02.11.2021.

Čemu poticaji? Da se voze novi auti? Sami ste si krivi što niste pametnije ulagali, toliko smo novaca u vas uložili a vi imate sve manje i sve lošije kvalitete proizvoda!

VL
KA
kažemja
07:54 02.11.2021.

Sad će to Plenki riješiti, nije problem. HDZ zna.

VL
UU
uhljeb u holdingu
08:52 02.11.2021.

Tako će i gradonačelnik uskoro reći da se ispričava što poskupljuje sve što se može. Nije to ništa, Hrvati su poslušan narod i nitko neće reći ni riječ, samo naprijed.

VL
LA
lajh1985
06:45 02.11.2021.

Zavrsila berba za ovu godinu i sad kao trebaju porast cijene...ajde razumio bi da je za sljedecu :)

VL
KO
KOŠTICA
10:56 02.11.2021.

Zanimljivo mi je kako ovdje komentiraju neki koji pojma nemaju o poljoprivredi i po neznam koji put pljuvanje po seljaku. Ja živim i radim na selu. Svaku kunu poticaja uložio u krave,zemlju o proizvodnju. A neka mi netko objasni kako proizvesti litru mlijeka po 2,50 kune ako te ona košta što je i izračunao agronoski fakultet sad već 3,50 kune. Kako ju proizvesti po 2,50 kune ako su ti ulazni troškovi poskupjeli duplo pa čak i troduplo. Sad ćete reć pa prodaj što se time baviš!? Ne mogu prodati jer sam prošao na natječaju za mlade i moram se 5 godina time bavit. Nemojte miješati mene sa onima što dobivaju milijunske poticaje i kupuju apartmane i skupe aute. Oni su u problemu. Ja kao manji ću nekako izgurat a ti veliki nebudu ali se za njih netreba bojati jer država stoji iza njih a ne mene. I molim Vas nemojte stalno pljuvati po seljaku jer to je mukotrpan posao gdje nema svetaka i blagdana. I ja sam čovjek koji ima dvoje male djece,suprugu i radimo i od toga živimo. Nije lijepo kada netko stalno pljuje po nama jer mi dobijemo poticaj. U drugim zemljama dobiju još više nego mi i zato sva škart roba dolazi k nama jer se nas godinama sustavno uništava. Dok po nama pljujete sjetite se da sve što pojedete u danu ili veliku većinu toga je proizveo seljak nebitno dali Hrvatski seljak ili iz koje druge zemlje. Ako mislite da je to tako super slobodno se javite dat ću vam adresu i dođite to radit umjesto mene pa da vidite da li je to bajno.Molim Vas ne pljujte. Nije u redu

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:50 02.11.2021.

Poticaji iz godine u godinu sve veći a proizvodnja sve manja. Nešto debelo ne štima.

VL
DI
Dingač
09:38 02.11.2021.

moramo osigurati da naši poljoprivrednici i stočari mogu zajamčeno sve što proizvode proda i pooštriti kontrolu uvoza. ali kako kad su državne institucije korumpirane. a što se cijene tiče narod će kupovati jeftiniji uvoz. država bi trebala pomoći našima da i kupci budu zadovoljni domaćim proizvodima.

VL
JA
jadnatikoza
08:27 02.11.2021.

Ja već mislio da je članak o vagonima nestalim iz državnih rezervi, koji su završili u Todorićevim džepovima

VL
HŽV
07:25 02.11.2021.

Sve je prid kolapsom, a ADZvodi po svim anketama.......ludoga naroda......

VL
DU
Deleted user
09:12 02.11.2021.

Tko je zaradio 54 Eura po toni, ako je prošle godine kukuruz izvezao po 153 eura po toni, a u prvih sedam mjeseci ove godine uvozao po prosječnoj cijeni od 207 eura. Z druge strane proizvođači junadi ne bi trebalii kukati jer ozbiljan proizvođač hrani stoku silažom koja se proizvodi u vrijeme berbe kukuruza s postotnim udjelom vlage 40%. Proizvođači svinja mogu skladištiti kukuruz u vlastitim silosima, što zbog sigurnosti prehrane stoke, što mogućih promjena cijene. Nek ne kukaju jer većina i tak dotacije ulaže u turizam, a poljoprivreda im je potrebna kako bi dobili dotacije.

VL
KR
Krotila
07:33 02.11.2021.

Zaštititi domaču proizvodnju, stroga kontrola uvoza.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.