Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEME ZA KAMPANJU
Povratak na članak

Što zaobilaze predsjednički kandidati: 6 problema o kojima se šuti

Šef države mora biti prvi lobist naše ekonomije i jak protivnik klijentelizma i korupcije, dužnost mu je angažirati hrvatsku pamet iz dijaspore i otvarati tabu-teme

Komentari 33

ST
stefj
09:33 27.06.2019.

Od svih navedenih tema skromniji ured je najmanje bitna, a stavljena je na prvo mjesto. Na tuste milijarde koje se troše na uhljebe, tih par milijuna uštede je čista kozmetika, opet fokus na krivoj stvari... Po meni bi osnova i predsjednika i vlade morala biti borba protiv birokracije, a to samo po sebi znači i borba protiv korupcije, veća konkurentnost, lakše privlačenje investicija, jeftinija država i sve što ide uz to... A ideološke teme manje više. To je za zabavljanje javnosti i kupovanje interesnih skupina. Birokracija je osnovni problem i izvor svih zala, a kod nas je ima puno, puno, puno previše...

VL
JA
Jania
09:51 27.06.2019.

Vrle novinarke svoju osobnu listu "progresivnih" želja plasiraju kao političku analizu. Očito im među kandidatima nedostaje neki Bernie ili barem Hilary.

VL
AR
aristip
10:55 27.06.2019.

Osnovni i najveći problem Hrvatske je s t r a n a č k i a p a r h e j d koji provode sve stranke na vlasti na bilo kojoj razini. Bez rješevanja ovog problema Hrvatska neće napredovatidovati nego samo nazadovati.

VL
DU
Deleted user
09:28 27.06.2019.

"Dajte mi komad zemlje svete" pjeva Lovro i onda kupi komad zemlje svete za kunu po kvadratu.

VL
DU
Deleted user
09:22 27.06.2019.

Hvali Škoru, glasaj za Kolakušića!

VL
LO
login
11:24 27.06.2019.

Zadaje teme predsjedničkim kandidatima i ostatku naroda da raspravlja o njima. Koja prepotencija majko mila. Kao da smo djeca u skoli i pisemo "Jesen nam stize". I naravno nigdje spomena o placi, mirovinama, zdravstvenom, stanovanju, rodiljnim naknadama, vrticima, skolama, fakultetima ... znate one stvari koje brinu normalne ljude. Ovakve ljude Kinezi zovu "white left".

VL
Avatar Joja
Joja
09:39 27.06.2019.

Ista prica novinara pred izborima. Predsjednik posli Tudjmana nema nikakvih oblasti nad drzavom

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
09:45 27.06.2019.

Bavljenje ljudskim pravima, otvaranje tabu tema poput abortusa, posvajanje istospolnim parovima, eutanazije. To su ljudska prava? Čija? Nerođene djece? Djece koja imaju pravo na oca i majku? Poštivanju života?

VL
IJ
IJaSamAntinfašist
09:24 27.06.2019.

Gdje je nestao Milanovic? Fale mi oni njegovi zoranizmi. Grunf je za njega racku!

VL
AF
AfganistanskiHrvat
10:00 27.06.2019.

Šef države mora biti prvi lobist naše ekonomije (uništiti našu proizvodnju i povečati uvoz) i jak protivnik klijentelizma (podržavati interese USA - LNGterminal) i korupcije (družiti se s Mamićem i sličnima), dužnost mu je angažirati hrvatsku pamet iz dijaspore (za svoje glasove) i otvarati tabu-teme (podržavati lopove gradonačelnike)......

VL
DU
Deleted user
10:38 27.06.2019.

super... 80 % Pantovčaka dobio je grad Zagreb ( Bandić) i koliko Ured štedi triput toliko će Bandić potrošiti na onu šumetinu... a ljudska prava?.. koja prava, to je sve već regulirano zakonima, samo novinari i jelena veljača zbog nekih svojih halo Bing interesa forsiraju i napuhavaju... oa kad vidim feministice i gejiće kako kukaju, namjerno bih im odmogao jer me živciraju... komentar je po mome pristojan 😁

VL
DU
Deleted user
10:09 27.06.2019.

ako netko zna ijednoga/ijedne dosada koji je nešto konkretno napravio/napravila i ako netko misli da će netko od ovih budućih nešto konkretno napraviti ja tog čovjeka ne smatram ozbiljnim i vjerodostojnim....

VL
YE
yet
12:04 27.06.2019.

Treba imati hrabrosti kandidarati se nakon svih praznih obećanja koje nije ispunila.

VL
OX
oxymoron
13:30 27.06.2019.

Da li netko zna gdje je Da li ja?

VL
VL
vladimir45
11:40 27.06.2019.

Pantovčak se sagradio kao sjedište vlade bivše države kada šef dođe u Zagreb. Sada bi domoljbi kao i komunisti 45' sve prethodno porušili da izbrišu trag postojanja države na koju se pozivaju u ustavu i sagradili novo, ali gdje. Postojećii pogodni objekti ne postoje (to je konstatirano kada je predsjednica htjela organizirati prema predizbornim obečanjima preselenje u Visoku ul.). Sada bi trebalo negdje odkupiti parcele više objekata l, porušiti postojeće objekte, za nekoliko stotina mil. kuna sagraditi nove, a Pantovčak najbolje zbrisat sa lica zemlje da ne stvara pomutnju budučim naraštajima. To me podsječa na situaciju kada su poslije oluje branitelji došli u Šibenik, jedan je branitelj u pobjedničkoj euforiji htio minirati dom JNA. Neka ne ostane traga mrskoj prošlosti. Samo neznam što će učiniti sa objektima na Pantovčaku koje je dogradio predsjednik F. Tuđman za potrebe rada vlade.

VL
Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:10 27.06.2019.

Kolinda je kao prava lobistica na dan potpisa Mate Rimca ugovora sa najjacim autoindustrijama, u Kanadi pričala o svojo kujici Kiki.... sapienti sat

VL
Avatar anlaser
anlaser
19:24 04.07.2019.

Korupcija na prvo mjesto , ratni profiteri na drugo , uhljebi i birokracija na treće mjesto .Zatim porezna politika ,investicije i start od nule .

VL
SI
sisoljub
16:05 27.06.2019.

Sorosevi novinari prave zahtjeve za predsjedsničke kandidate: Ne tih vaših "6 problema" nisu nikakvi problemi. Stvarni problemi su ovi: 1)ilegalna migracija se nastavlja u Hrvatskoj, a svi šute. Ako Hrvatska što hitnije ne podigne visoku ogradu na granici sa BiH; barem na onih 300-400 kilometara, koji su najougroženiji između sjeverozapadne Bosne i srednje Hrvatske, uskoro ćemo imati nekoliko stotina tisuća migranata u Hrvatskoj, tako će se Hrvatska staviti pred svršene činjenice. 2)hrvatsku vojsku umjesto da se šalje na čuvanje hrvatskih granica, šalje ih se na granice Rusije, po nalogu ratobornoh cionističkih fašista. da hrvatski vojnici ginu za stražnjice Sorosa i Rotšilda 3) bez obzira na sve svađe, sklopiti pragmatični sporazum u intersu sviju država regije, sa Srbijom, BiH, Crnom Gorom i Makedonijom, sporazum o zajedničkoj zaštiti granica od ilegalne migracije, tako da zajedničke postrojbe policije iz svih 5 država čuvaju dolje granicu između Makedonije i Grčke, i granicu između C. Gore i Albanije, jer banda iz EU očito ne želi čuvati granice od ilegalne migracije. 4)-što moguće prije pokretanje izlaska Hrvatske iz korporativne nelegalne tvorevine EU i NATO-a 5) zabrana djelovanja svih NGO-ova, koje se financiraju iz inozemstva u protuhrvatskoj djelovanju, NGO-ovi kao Documenta, Gong, CESI, CMS i drugi, koje financuraju Soros, EU, USAID itd. 6) zabrana prodaje hrvatske zemlje i imovine takozvanim "investorima" (čitaj lešinarima i kriminalcima)

VL
Avatar Dumen
Dumen
12:28 27.06.2019.

Predsjednik države ima točno propisane ovlasti, sve drugo je zabadanje nosa u stvari koje ne može rješavati. Dosadašnji su stalno bili u kampanji za slijedeće izbore na trošak države.

VL
CE
cenzura
10:35 27.06.2019.

Po čemu su samo to dužnosti predsjednika???? Zašto se političke "elite" boje većih ovlasti predsjednika???? Zašto se boje Škore???? To su prava pitanja a ne da "novinari" nameću dužnosti! Jedino se Predsjednika bira većinskom voljom građana čitave RH pa shodnono tome ta osoba može i mora artikulirati želje e volju onih koji su ga izabrali Kad glasamo na parlamentarnim izborima političari nas izvaraju a na pozicije vlasti stave svoje klimavce koji nebi dobili ni poziciju predstavnika stanara u zgradi.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.