Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od nade do agonije
Povratak na članak

Što je ostalo od Arapskog proljeća? Neke su države u gorem položaju, no duh pobune je ostao živ

Val pobuna koji su pogodili regiju od kraja 2010. uskoro su prozvani „Arapsko proljeće“, ali su ishodi dugoročno bili različiti, a mnoge su države završile u gorem položaju nego prije.

Komentari 7

DU
Deleted user
07:47 17.12.2020.

islamski fundametalizam i terorizam...

VL
Avatar dzambo
dzambo
08:22 17.12.2020.

Ma ima vremena da se jos toga ''nastavi'' jer dolazi nova adimistracija u Americi koja je brat bratu jedno te isto ka ''Obama-Clintonovka''...bilo je pocelo ''cudo nad cudima'' na Bliskom istoku za vrijeme Trumpa poceli priznavati Izreal i okrenuti se poslovima umjesto stalnom ratovanju i huskanju....e sad ce biti opet ''business as usual''...

VL
SI
sisavac
11:17 17.12.2020.

zašto se ti nemiri nazivaju arapskim proljećem?! pa inicijatori nemira su ameri, francuzi, britanci! ako nakon 10 godina od početka nemira niste postali svjesni nekih činjenica, tu smo da vam ih pomognemo vratiti u glavu. vratiti se treba u 2010-u, pa vidjeti što su planirali gadafi recimo, pa egipćani, na što se spremala sirija. pa bi shvatili da libijci nisu imali ama baš nikakvih potreba dizati se protiv gadafija, jer su imali većinu stvari nužnih za život besplatnih, gradilo se po libiji sve u šesnaest, najveći infrastrukturni projekti u africi bili su u libiji. libija inače ima najkvalitetniju naftu, laku, bez sumpora... zašto su izbili nemiri u jednom tunisu? u siriji?! ljudi, u nemirima su razorene države koje su bile najmekše, u kojima je sloboda govora i općenito sloboda kao sloboda bila daleko na većim razinama nego u zemljama u kojima 'nije' bilo proljeća. bilo je neke galame u s arabiji, emiratima, bahrejnu, kuvajtu, al vojska je to riješila, mediji sa zapada se potrudili ignorirati da se uopće tamo nešto događa, tiranske vlasti u krvi zatrle nemire.. i nema tamo više ničega, s arabija bila u un-ovom vijeću za ljudska prava, bez komentara zapada. al kad je rusija tamo došla, odmah zgražanje zapada. pa kako, prijatelji? u s arabiji žene ni auto nisu smjele voziti, sad navodno mogu, al se ne usude jer ih slijedi kazna zbog blizine drugog muškarca, a da kraj njih neki muški rođak.. ovo proljeće je kolko vidimo izmamilo mimozice po europi....

VL
JB
jonny_bravo
08:41 17.12.2020.

Američko proljeće!

VL
SN
Snowman
14:49 17.12.2020.

Nije li tu Zapad "podetnuo vatru" , nebi bilo ni prvi a ni zadnji put. Cijelu srednju Ameriku, juznu Ameriku, Bliski istok pa i u istocnoj Europi. Sranja koliko hoces. Zavadi pa vladaj.

VL
Avatar Belski
Belski
10:45 17.12.2020.

Eto .... Arabi i demokracija nisu spojivi niti uskladivi. Mesto diktatorov ki su koliko-toliko držali stanje tih držav pod nadzorom, dogodil se kaos. Stotine tisuć surovo ubijenih, milijuni raseljenih, uništeni gradi i čitave države, ratni sukobi traju jur jedno desetletje, a kako je va Ameriki premagala politička obcija ka je vse to i prouzročila ( Biden - Harris & Soros Co.) moremo očekivati i nastavak.

VL
Avatar najbolji13
najbolji13
08:02 17.12.2020.

slicno kao i hrvatska i bivsa drzava sta smo dobili s time sto smo se odvojili nista!nagovarli su nas na neovisnost i sta sad imamo grb i zastavu strasan uspjeh

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.