Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao nekada

Svečani bal: Stigli Mesić, bračni par Filipović, Čačić, Braus...

Varaždin: Svečani bal Varaždinske županije u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/21
02.02.2019.
u 11:26

Na meniju su se našla tradicionalnma jela u modernoj izvedbi, pio se pjenušac po uzoru na onaj koji se u tom kraju počeo proizvoditi 1859., nepca su se sladila topličkom kupališnom tortom po receptu iz 19. stoljeća

U velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a održan je prvi Svečani bal Varaždinske županije, po uzoru na nekadašnje balove u tom gradu koji su započeli još 1771. godine.

– Ples je prečac ka radosti življenja. Ples određuje čovjeka od samog njegovog nastanka, a kad govorimo o balovima, onda je to nekoliko stoljeća, stoljeća toaleta, frakova, pisanih i nepisanih pravila, orkestara, posebno komponirane glazbe. Taj šarm tih stoljeća se održao u Europi, proširio se svijetom i dan danas živi – rekao je varaždinski župan Radimir Čačić.

Na meniju su se našla tradicionalnma jela u modernoj izvedbi, pio se pjenušac po uzoru na onaj koji se u tom kraju počeo proizvoditi 1859., nepca su se sladila topličkom kupališnom tortom po receptu iz 19. stoljeća... Žene su nosile haljine varaždinskih dizajnerica.

Među uzvanicima su bili bivši predsjednik Stjepan Mesić, Lejla i Tarik Filipović, izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora i Vlade Anđelko Stričak, veleposlanici, predstavnici gradišćanskih Hrvata iz Austrije i drugi. Bal je imao humanitarni, odnosno donacijski karakter, istaknula je županova savjetnica Natalija Martinčević.

Komentara 23

Avatar VinkoL
VinkoL
12:13 02.02.2019.

Je, jako je značajno za Hrvatsku i Hrvate kaj je bil Ujdurović-Mesić. Bilo je stotine uglednih osoba, al ovom portalu su bitni samo njihovi istomišljenici.

DU
Deleted user
12:34 02.02.2019.

Sve je isto kao i na Tradicionalnom Balu 1859 samo bez Gospode i šarma.

Avatar prahrvat
prahrvat
12:20 02.02.2019.

tarik je puno napravio za varaždin i međimurje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije