Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Stipe Gabrić: Nisam jedini, još će mnogi pobjeći iz Beljakova HSS-a

29.11.2017.
u 00:00

Posebno mu je zasmetalo koketiranje s Mostom, njegovim prirodnim neprijateljem zbog kojeg je ostao bez vlasti u Metkoviću.

Stipe Gabrić Jambo dao je ostavku na sve funkcije u HSS-u i tražio ispisnicu iz članstva. Razlog je neslaganje s politikom koju vodi predsjednik stranke Krešo Beljak. Posebno mu je zasmetalo koketiranje s Mostom, njegovim prirodnim neprijateljem zbog kojeg je ostao bez vlasti u Metkoviću.

Za razliku od središnjice HSS-a koja se sa SDP-om, ali sve češće i s Mostom, suprotstavlja vladajućem HDZ-u, Jambo je, kao i gradski HSS čiji je bio predsjednik, i dosad u Metkoviću podržavao HDZ-ova gradonačelnika. Iako Beljak proljetos nije imao ništa protiv toga, očito je da je i to produbilo neslaganje Jamba sa središnjicom. Za Večernji list, obrazložio je gdje je puklo.

Zašto ste izišli iz HSS-a?

Iz stranke sam izišao iz više razloga. Prvo, prošle nedjelje bio je Županijski odbor dubrovačko-neretvanske podružnice, u subotu su predsjednik i glavni tajnik došli u Metković, tu su objedovali i nisu mi se javili. Drugo, u nedjelju nakon konstruktivnog županijskog odbora na kojemu su bili predsjednik i glavni tajnik, glavni tajnik mi je nakon sastanka dao pisamce u kojem predsjednik stranke Krešo Beljak traži moje obrazloženje odnosno očitovanje o mojem nastupu u emisiji “Otvoreno” na HTV-u.   

>>Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Ukidanjem zločinačkog pothvata Hrvati i Bošnjaci mogu početi pomirenje     

>>Što nas čeka u 2018. Pišu: Kolinda Grabar- Kitarović, Zdravko Marić, Luka Burilović, Zoltán Áldott, Emil Tedeschi, Dragutin Drk, Marin Pucar, Davor Majetić...     

 >>Boris Jokić: Građanski i zdravstveni odgoj moraju biti obvezni     

>> Vilibor Sinčić: Otac sam koji se noću budi nahraniti i presvući dijete     

>> HRT izgubio prijenose od Sportkluba 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
21:45 28.11.2017.

HSS-ovci su poznati kao ljudi koji gledaju samo sebe i svoju sredinu, uglavnom ih nije briga za to tko im je na čelu stranke, ali sad je očito da ni oni više nisu u stanju otrpjeti sumanuta cirkusiranja, glupiranja i trabunjanja seoskog lopova Beljaka koji je politiku sveo ispod svake razine (a ona je u Hrvatskoj stvarno niska) na razinu prodaje ukradene tehničke robe na buvljaku.

Avatar kravata
kravata
22:21 28.11.2017.

ako nekim ne valja jambo bome nevalja ni beljak jer da ga pokrstim da je seljak uvrijedio bi seljake . ako se zreo covijek oda samoposluzivanju tudeg nema tu karaktera ali takvi mogu bit glavni u stranci ovcama koje ga biraju.

BU
Budak
21:43 28.11.2017.

Kad Jambo vidi zadnji drek on iza njega stane u red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije