Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad temperature

Stigla promjena vremena, na snazi su upozorenja. Bit će osjetno hladnije

Vrijeme
Foto: DHMZ/PIXSELL
1/3
27.02.2021.
u 09:18

Od ponedjeljka će biti sunčanije, ali uz hladnija jutra i mraz

Danas će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu u prvom dijelu dana biti umjereno do pretežno oblačno, tek mjestimice uz malo kiše, a poslijepodne djelomice sunčano. U Dalmaciji sunčano, prijepodne još ponegdje uz maglu. Vjetar umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, a poslijepodne i prema jugu. Bura podno Velebita i olujna s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 °C, izvijestio je DHMZ.

Što se tiče nedjelje u unutrašnjosti će biti djelomice sunčano, a ujutro je ponegdje moguća magla. U noći u gorskoj Hrvatskoj uz više oblaka lokalno moguć slab snijeg. Na Jadranu sunčano, na sjeveru ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, a u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare mjestimice olujna bura, u slabljenju u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 7 i 11, a na Jadranu 13 i 16 °C.

Zbog jakog vjetra je na cijelom Jadranu proglašen žuti meteoalarm, a u podvelebitskom području crveni. Tamo prijeti jaka do olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 130 km/h, a u ostatku Jadrana jaka i ponegdje vrlo jaka bura koja nigdje neće prelaziti 100 km/h.

Foto: DHMZ

Od nedjelje ponovno stabilnije

"U nedjelju će vjetar na kopnu oslabjeti, oblaka će biti manje, a u istočnim predjelima moguća je i kratkotrajna jutarnja magla. Zatim od ponedjeljka sunčanije, ali uz hladnija jutra i mraz. Popodnevna temperatura bit će u porastu. Unatoč većinom sunčanom vremenu i na Jadranu će malo osvježiti. Osjećaju svježine će pripomoći i mjestimice jaka bura s olujnim udarima koja će krajem nedjelje slabjeti. Zatim će uz porast dnevne temperature povremeno puhati do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a noću i ujutro bura.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:05 27.02.2021.

7 dana magle topline danas bura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije