Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO
Povratak na članak

Stepinac skrivao Židove od ustaša u bolnici Sestara milosrdnica

Dosad neobjavljeni dokumenti

Komentari 16

Avatar Dixie_land
Dixie_land
18:50 08.02.2019.

Pa naravno i to su Ustaše znale. Nisu Ustaše progonile židove u NDH. Njemci su progonili židove. Ustaše su se bavile većinom srbima ( koji su javno bili protiv države) , komunistima i ciganima.

VL
ML
mladenov
18:16 08.02.2019.

hahaha...pričajte nam malo o tome

VL
Avatar Željko_Mrkić
Željko_Mrkić
14:45 08.02.2019.

Stepinac nije mucnik, ni svetac, on je sluzbenik NDH crkve, .A gdje je završilo zlato koje su ustaše sistematski skupljale s ubijenih Židova, Hrvata, Srba, Roma i svih koji su pružali otpor okupatorskim fašisticko - nacistickim silama? Gdje je završiloilo sve ono blago koje su pokrali prije nego su ljude protjerali ili pobili, a kuce spalili i to po cijeloj NDH? govori se samo o jednoj povijesnoj cinjenici, a to je da je Pavelic bio ratni zlocinac i pljackaš, a što je najgore, hrvatskog naroda i države, a u ime ljubavi prema bosanskom narodu i državi!

VL
Avatar Željko_Mrkić
Željko_Mrkić
14:47 08.02.2019.

Stepinac je svo vrijeme podrzavao Pavelica i NDH sto je vise nego vidljivo u njegovom javnom pismu hrvatskom narodu 1945. pred pad rezima. ... Naime, u njemu poziva narod na odanost Poglavniku i NDH #####

VL
Avatar Željko_Mrkić
Željko_Mrkić
14:46 08.02.2019.

----- . .Originalni dnevnik Alojzija Stepinaca,... od kada je pronaden u Zagrebackoj nadbiskupiji,.. zajedno sa djelom dokumentacije Nezavisne Države Hrvatske,...... kompletom gramofonskih ploca sa snimljenim govorima Pavelica,... sa djelom zlata iz trezora ustaške države u kome je bilo uglavnom zlatnihtnih zuba i vještackih vilica pobijenih nesretnika u mnogobrojnim logorima smrti, ....nalazi se u arhivu Republickog sekretarijata unutrašnjih poslova Hrvatske u Zagrebu, ...uredno odložen i cuvan pod brojem 001050- 31................... Dnevnik ima pet tomova i prva dva nose naslov, dr Alojzije Stepinac nadbiskup koadjutor, ....dok je na ostala tri on nadbiskup zagrebacki. .......... Uz tekst dnevnika ispisan rukom Stepinca, a ponekad i njegovih sekretara, Ivana Šalica, ....Stjepana Lackovica i Franja Koktana,.... koji bi po sugestijama svog nadbiskupa biljezili pojedinosti koje su smatrane važnim, mnoštvo je izljepljenih fotografija i pozivnica sa raznih NDH svecanosti na kojima je Stepinac ucestvovao. .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.