Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje duga
Povratak na članak

Štediše Ljubljanske banke dobit će novac, ali ne za tri mjeseca

Slovenija bi dug trebala pretvoriti u javni dug ili bi ga trebao isplatiti NLB

Komentari 23

EL
elfenomeno77
22:04 01.08.2010.

Savjest sreca pa ne kuzis neke stvari

VL
SA
Savjest
21:50 01.08.2010.

@elfenomeno77 A tko kaže da će Slovenci vratiti novac? Po mojemu, vratit će ga samo ako budu morali, ako recimo kupci Vladinih dionica: Belgijanci ili Amerikanci budu na tome inzistirali kako ne bi s negativnim imageom ulazili u Hrvatsku.

VL
OB
-obrisani-
22:17 01.08.2010.

01.08.2010. u 22:04h elfenomeno77 je napisao/la: Savjest sreca pa ne kuzis neke stvari ++++++++++++++++++++++++++++++++++ Nesreća je da ti ne kužiš zlovence.Ovo si kopiraj i spremi.Kad pregovori propadnu,onda možemo opet o tome.Prije ćeš vidjeti figu,nego novac od zlovenaca !

VL
Avatar kunopas
kunopas
22:22 01.08.2010.

Ej Grizzly svaka (i svaki) ti da-li-lo za ovaj komentar. Lego od smijeha :D Haha! Ovo s bjeloglavom racom, Sarajevom, JRM i dr. je odlično. Ocjena 9. Sreća da nam je puk bistar pa se ovdje može čuti svakakvih Alica-u-zemlji-čuda najgorih istina da ti se škemba raznese od grohotnog smijeha. Popravilo mi raspoloženje.

VL
RI
riise
09:16 02.08.2010.

02.08.2010. u 09:03h EUJanez je napisao/la: ------------------------------------------------------------------- U svom postu brljaš o pravičnosti, pravednosti i pravnim normama....Ja ti govorim o pravu hrvatskih štediša da im se vrati ukraden novac, za koji u konačnici, jamči država Slovenija...A ako vi to nećete vratit, bože moj, postoje sudovi...

VL
EL
elfenomeno77
21:37 01.08.2010.

drago mi je da su slovenci popustili i da ce vratit novac

VL
DU
Deleted user
21:38 01.08.2010.

Ovo gore je naivna teorija (quote:Slovenija dug može vratiti izdavanjem obveznica, onako kako je i Hrvatska isplatila svoje štediše u saniranim bankama ). Plan Slovenije je da ne isplati 1 euro južnim štedišama odnosno da se to još par godina prolongira via Basel gdje je evidentno da će Hrvatsku možda i skršiti zbog naše bjeloglave race, ali da će BiH praviti i dalje probleme. Naime, RH je do kraja 97. primala zahtjeve za transfer stare devizne štednje na domaće banke i onda je do 2002. vratila novac svim štedišama koji su prenijeli uključivo i 2/3 svih štediša LJB u RH (na 24 rate i s 1 godinom počeka u odnosu na domicilne banke i njihovu staru štednju). To je bio velik sedativ za puk jer tko je htio prenijeti, dobio je novac uključivo ugovorna kamata natrag - a za razliku od BiH gdje štediše LJB u Sarajevu nisu dobile ni pare nego jedino i dalje mogu od bijesa prolijevati jogurte i mlijeko slov. proizvođača kad netko od slov. državnika navrati u Sarajevo. Ne zaboravite, guverner Rohatinski je nanio ljubljanskim bankarima (u Indexu osvanula fotomontaža Ljubljanska Banda stilizirana kao logotip LJB) golemu i nesagledivu štetu kad ih nije pustio natrag (na mjesto zločina). U Sarajevu pak mogu i gristi nokte jer su ih još 93. pustili natrag na tržište BiH, a iz smjera Ljubljana su ipak štediše dobile \"čefurski grb\" umjesto ušteđevina. Ukratko, plan je da se sve to adresira u izmaglicu sukcesije i da LJB dijeli sudbinu flote JRM, 14 lovaca MIG 29 i ostale federalne imovine. Da su htjeli ljubljanski bankari i pol. vrh Slovenije vratiti novac, već bi to napravili i ne bi se toliko čekalo i odugovlačilo, zar ne? Taj novac je jednostavno skončao s prave strane granice, po mišljenju slov. pol. vrha i poslužio kao \"zagon\" (početni impuls) slov. bankama i gospodarstvu u ranoj fazi, kad je tolar tek bio nešto više od papirnatog bona. Da bi oni to sada vraćali, Bože sačuvaj!

VL
Avatar ljutatrava
ljutatrava
02:34 02.08.2010.

..carica ko carica,ništa novo na njezinom dvoru,kakvi ovci,kakav povrat duga-dobro su joj rekli danas u Đakovu-vodi si Pahora u Lipik

VL
VI
Vito
08:14 02.08.2010.

Slovenija bi dug trebala pretvoriti u javni dug ili bi ga trebao isplatiti NLB To znači da Hrvatska s jahačicom jacom ne poštuje privatno vlasništvo. Tako se ponaša komunistička diktatira.

VL
VI
Vito
08:12 02.08.2010.

Ne za tri mjeseca, već za toliko godina koliko je banka dužna novaca.

VL
OB
-obrisani-
08:02 02.08.2010.

Mene Borut Pahor čudi. Kakvo vračanje ili razgovaranje o tome ? Pa zna se kako teće proces sukcesije i zna se šta je Hrvatska potpisala.. Uopšte nije sporno da se to moglo i trebalo davno regulirati kada imaš posla sa poštenim i plemenitim partnerima i susjedima.. Kada imaš posla s Hrvatima, treba to rješavati na sudovima u Haagu.. Na te sudove se Hrvati volite pozivati u vezi granice, na Haaški sud vaši takozvani vitezovi vole odlaziti i na takvim ili sličnim sudovima treba i situaciju oko Ljubljanske banke rješavate..Štediše jesu žrtve ali žrtve lopovluka smo i obični građani Slovenije koji moramo usred našega Piranskog zaljeva gledati brodove u balkanskim bojama..

VL
OB
-obrisani-
08:08 02.08.2010.

Novac će biti vraćen,kada ?,za sada se još nezna,ali biti će Biti će vraćen i umanjen za troškove obrade i bez kamata

VL
RI
riise
08:54 02.08.2010.

02.08.2010. u 08:02h EUJanez je napisao/la: ---------------------------------------------------------------- Hrvatski štediše mogu do svog novca doći i putem suda; za vas \"poštenjake\" i \"europejce\" to baš i nije nije najbolje-zato spašavajte obraz dok je još od njega nešto ostalo...

VL
14
14words
09:02 02.08.2010.

Štedišama ljubljanske banke koji su toliko godina čekali svoje novce sigurno neće problem biti čekati još nekoliko mjeseci,napokon dobar put za riješenje problema.

VL
OB
-obrisani-
09:03 02.08.2010.

02.08.2010. u 08:54h riise je napisao/la: Hrvatski štediše mogu do svog novca doći i putem suda; za vas \"poštenjake\" i \"europejce\" to baš i nije nije najbolje-zato spašavajte obraz dok je još od njega nešto ostalo... Slabo čitaš i kužišš moj post..Ja baš pozivam da se takve stvari riješe bez sudova ali kada imaš posla sa starim dobrim prevarantima koji se vole u lopovluku pozivati na pravo i Haaške sudove mislim da je primjereno da se upotrebe iste pravne norme i sudovi..Za onoga koji ne shvača pojam pravičnosti i pravednosti i voli se pozivati na sudove stvarno nema razloga imati razumjevanja u drugoj stvari gdje očito balkanski obmanaši imaju interes da bi se nekako dogovorili bez suda..Sa poštenim pošteno a sa lopovom na njegov način samo to ja zagovaram i nadam se da če Borut Pahor to uspjeti napraviti.. Nažalost radi lopovluka nekih trpe i štediše u Bosni i Makedoniji i meni je vrlo žao radi tih ljudi..Za podpisnike peticije \"More je kopno\" meni nije žao jer sa pokradenim pola Piranskim i bez lovice iz Ljubljanske banke se valjda može ut Thompsonovu muziku preživjeti..

VL
OB
-obrisani-
09:11 02.08.2010.

Jodlar..... Sve sti po svom ,jadna ti majka ...Covjece ti neznas tri ciste sloziti da imaju ikakva smisla .... Gdje nije mjesto ,samo World Cup,Thompson.... Bedak.... Pise o njihovim brodovima na nasem moru,a ustavri misli na gumene camce.... Ne sramie srami se svako je poceo gumenim camcem,na kraju ostao bez mora ,tako i vi.... Glu.......pson. !! ....................................................................................................................................................... Tko je povjerovao da ce slov.za tri mjeseca isplatiti dug stedisama ,nezna sa kim posla imamo... Nisu svih tih godina,nacekat ce se jos godinama, ne mjesecima....

VL
OB
-obrisani-
09:37 02.08.2010.

02.08.2010. u 09:16h riise je napisao/la: U svom postu brljaš o pravičnosti, pravednosti i pravnim normama.... A ako vi to nećete vratit, bože moj, postoje sudovi... Postoji ugovor o suksecijskim pitanjima..Na zapadnom balkanu vama uvijek slabo objasne stvari i ondada sve onako po balkanski kužite..Kada ima šanse da se mazne i pokrade pomoču prava onda bi balkančeki išli na sud u Haag i ne shvačaju pravičnost a kada bi pasalo da se dođe do para malo brže onda bi se pozivali na pravednost i zaobišli potpisani ugovor o sukcesiji..Jasno da je to moguče ali ne sa lopovom koji te krade na jednoj strani i poziva na Haaški sud a na drugoj očekuje da se stvari rješavaju bratski i prijateljski..Malo morgen..Žao mi je štediša ali oni su kolateralne žrtve lopovluka svoje zemlje i vlasti..I koliko znam te vlasti su dobivale podršku naroda, dakle treba narod i snositi štetu..Amen..

VL
RI
riise
09:44 02.08.2010.

02.08.2010. u 09:37h EUJanez je napisao/la: Postoji ugovor o suksecijskim pitanjima... Volio bih da mi ga pobliže objasniš, kako on izgleda s aspekta jednog EUJaneza????

VL
OB
-obrisani-
10:11 02.08.2010.

02.08.2010. u 09:44h riise je napisao/la: Volio bih da mi ga pobliže objasniš, kako on izgleda s aspekta jednog EUJaneza???? Vrlo je jednostavan za shvačanje ako ga dobro prečitaš..Sva imovina se rješava putem sukcesije..Pa Hrvati ste majstori za to, trebalili bi to kužiti 100 puta bolje od nas Slovenaca..Znaš kako to ide, imaš zajedničko more i zajedno ga koristiš bez zvanične granice..Stigne nova situacija i odmah skužiš da ti pravo omogučuje da nešto mazneš i pokradeš..To ti je u naturi, takav su uvijek bio i naivan susjed ti nasjedne..Ali ima prokletstvo da na drugoj strani trebaš pokradenog susjeda i imaš sa njim ugovor..Jasno tu treba iči drugačije, narav nije problem jer je dokazano pokvarena ali problem je da se nemreš pozivati na pravo, pravne norme i ugovor jer ti ne ide na ruku.. Hvala bogu su te Slovenci naučili da postoji pravičnost pa ajmo sada pokušati sa tim iako dok smo krali smo se onima koji su se na pravičnost pozivali smijali.. A sada bi mi pravično a prije smo pravno..A problem je da nikada nismo pošteno jer pošteno neznamo..jer smo takvi, lopovi po prirodi..Ne razumemo ugovore, pozivamo se na Haaške sudove kada možemo sa pravom krasti a kada nas drugi Haaški sud uhvati u kaznenim djelima onda ga ne priznajemo i smatramo da je pristran..Onda želimo naive susjede namamiti na Haaški sud jer nam paše a kada nama ne paše onda bi se onako balkansko ljudski po domače raspričavali..I onda bi nama EUJanez trebao objašnjavati sve stavke sukcesijkog ugovora jer kada se može maznuti i pljačkati imamo mi kvalificirane pravnike za Haaški sud a kada treba ugovor o sukcesiji prečitati onda ne kužimo jer Thompsona muzika je tako glasna da ne ide u glavu...Strašan narod, strašna kultura, strašno poštenje, strašne norme i strašan vanka EU savez status..

VL
RI
riise
10:28 02.08.2010.

Da završim ovu polemiku s tobom, napomenut ću ti samo ovo: U Ugovoru o sukcesiji se ne spominje stara devizna štednja...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.