Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMIR E. (44) NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Stanodavku koja ga je terorizirala zarezao 26 puta. Ubojstva se ne sjeća, dobio četiri godine

Zagreb: Objava presude Amiru Elkazoviću zbog ubojstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.12.2021.
u 16:00

Jedna od tih rana bila je na vratu, a zbog te rezne rane Jasna Z. je izgubila svijest t i pala je na tlo. Kasnije je prevezena u bolnicu gdje je preminula šest dana kasnije.

Amir E. (44) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva stanodavke Jasne Z. (74), s kojom se prije toga posvađao, pa i fizički razračunao. Kako je u trenutku ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv, na prijedlog psihijatra sud mu je izrekao i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Prama optužnici, riječ je o događaju koji se zbio 29. travnja 2021. u stanu u širem središtu Zagreba. Amir E. i Jasna  Z. su se prvo posvađali,  a nakon što je i fizički nasrnuo na nju, zagrabio je nož te joj je zadao 26 reznih rana. Jedna od tih rana bila je na vratu, a zbog te rezne rane Jasna Z. je izgubila svijest t i pala je na tlo. Kasnije je prevezena u bolnicu gdje je preminula šest dana kasnije. Vještačenjem je ustanovljeno da je u trenutku  kada se sve to događalo Amir E. bi smanjeno ubrojiv, a on se ne sjeća događaja.

- U taj sam stan došao početkom travnja ove godine kao podstanar. Jasna  me stalno zlostavljala. Psovala mi je majku. Ulazila mi je u sobu bez kucanja.  Trpio sam njezine uvrede. Terorizirala me i od svega me je počelo boljeti srce. To jutro nisam popio propisanu terapiju, a sjećam se da sam bio u kupaonici i čistio. To je jedino čega se sjećam. I onda me policija odvela u postaju. Svukli su me, dali su mi kombinezon i odveli me u KB Merkur na šivanje rane ispod oka - kazao je Amir E.  u svojoj obrani.

Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

On je umirovljeni sudionik Domovinskog rata te je kao mlada osoba prošao, kako je kazala sutkinja Daniela Kustec, strahote vukovarske tragedije, što mu je cijenjeno olakotnim prilikom izricanja presude.

- Vi ste na početku suđenja rekli kako se samog događaja ne sjećate što je protumačeno kao da se ne osjećate krivim. Sud smatra da je vaša obrana istinita i prihvatio ju je jer je životna i uvjerljiva te sukladna nalazu vještaka psihijatra koji je utvrdio da odgovara disocijativnoj reakciji. Olakotnim vam je još cijenjeno to što ste bili smanjeno ubrojivi u bitnom u trenutku počinjenja djela, vaše zdravstveno stanje, a i to što ste  unatoč tome što se događaja ne sjećate spremni da za djelo odgovarate. Otegotnim je cijenjena brojnost ozljeda koje ste zadali žrtvi - obrazložila je nepravomoćnu presudu sutkinja Daniela Kustec.

Ključne riječi

Komentara 6

AF
AfganistanskiHrvat
16:16 07.12.2021.

Pa zašto bih se ja sudio sa susjedom preko deset godina. Riješim ga zauvijek i za 4 godine sam vani a ako imam novaca i dobrog odvjetnika i prije a susjed mi više ne pravi probleme. Poruka sudstva Republike Hrvatske.

DU
Deleted user
16:40 07.12.2021.

Samo još jedna sramota ovog korumpiranog pravosuđa. Fuj.

BF
bf23
10:00 08.12.2021.

Izrezao ženu preko dvadeset puta i dobio 4godine?! Kad misliš da naše pravosuđe ne može niže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije