Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovski premijer:

'Srpska platforma o Kosovu ostat će među željama Beograda'

\'Kosovo\'s Prime Minister Hashim Thaci speaks during an interview with Reuters in Istanbul May 21, 2010. Thaci  welcomed NATO plans to reduce troop levels by two-thirds this year as a sign of confide
Reuters/Pixsell
19.12.2012.
u 19:06

Hashim Thaci nema puno razumijevanja za ideju Beograda da sjever Kosova dobije veliku autonomiju

Kosovski premijer Hashim Thaci nema puno razumijevanja za ideju Beograda da sjever Kosova dobije veliku autonomiju i postane entitet unutar Kosova poput Republike Srpske u BiH. Agencija Beta donosi izjavu kosovskog premijera kako je "prijedlog predsjednika Nikolića o rješavanju problema Kosova neostvariv i nastavak je starih planova Beograda".

– To je plan koji u procesu normalizacije odnosa s Kosovom Srbiju vraća unazad. To je plan koji ni u kakvim okolnostima ne može ostvariti apetite nekom autonomijom na Kosovu ili teritorijalnom podjelom. To je antieuropski plan, plan protiv mira i stabilnosti na Kosovu i regiji. Slobodno mogu reći da će taj projekt ostati u ladicama među željama Beograda, kao što što su neostvarivi bili i svi projekti, od Garašanina, do predsjednika Nikolića – rekao je Thaci na sjednici kosovske vlade. Dodao je da su njegova tri dosadašnja sastanka s premijerom Srbije Ivicom Dačićem imala za rezultat početak primjene sporazuma o integriranom upravljanju graničnim prijelazima, što je "označilo jasno postavljanje granice između država Kosova i Srbije".

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:22 19.12.2012.

Vidis ,tri puta su se sastali Dacic i Thaci,a Dacic kaze da nece razgovarati sa njim...

TT
tTony
19:11 19.12.2012.

daj ne budi smjesan daj im autonomiju kao i oni sto su vama dali put pod noge

KL
klosarizpakostana
16:58 20.12.2012.

Da je svijet htio Srbima oduzeti sjever Kosova to bi već odavno učinio tako da će taj dio teritorija ipak ostati među željama Tačija jer je očigledno da tamo ne smije ni uć nit privirit !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije