Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolar Penavi:

'Jesu li udžbenici u Vukovaru besplatni za svu djecu ili nisu?'

Ivan Penava
10.09.2015.
u 16:36

Gradonačelnik Penava kaže će se provjeriti svi navodi Kolara te da je grad sve svoje obveze odradio

Jesu li udžbenici za svu djecu u Vukovaru besplatni, kako tvrde gradske vlasti, ili ipak nisu? To je pitanje danas gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi postavio vijećnik SDSS-a Srđan Kolar pojašnjavajući na svome primjeru i pokazujući dvije uplatnice za knjigu za svoju djecu. Prema tim uplatnicama Kolar za dijete koje pohađa prvi razred osnovne škole treba platiti 608 kuna, dok za dijete koje je krenulo četvrti razred mora platiti 804 kune. Njegova djeca pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu, a račun je naslovljen na Prosvjetu.

– Taj novac ne može biti za samo radne bilježnice, što inače roditelji trebaju platiti. Očigledno je kako se radi i o plaćanju nekih udžbenika. Stoga od gradonačelnika želim informaciju jesu li udžbenici za djecu koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku i pismu besplatni ili ipak nisu. Ako nisu onda treba svim građanima reći istinu da znamo, rekao je Kolar. Dodaje kako očigledno negdje netko nešto nije odradio kako treba, a da se sve na kraju lomi na roditeljima koji to moraju platiti.

Gradonačelnik Penava kaže će se provjeriti svi navodi Kolara te da je grad sve svoje obveze odradio.

– Grad Vukovar osigurao je potrebna sredstva za sve učenike u Vukovaru i njihove udžbenike bez obzira na školu kao i bez obzira na nastavu. Postoji dogovor s ravnateljima da svaki udžbenik bude besplatan. Je li tko falio ili pokušava nešto zaraditi preko roditelja moramo utvrditi, rekao je Penava podsjećajući kako je Grad Vukovar prošle godine kupio udžbenike za svu djecu, a da je ove godine osigurano 145.000 kuna kako bi se nadopunili udžbenici koji nedostaju.

>> Grad Vukovar i Općina Inđija uspostavljaju gospodarsku suradnju

Komentara 22

KN
knjizevnik19
17:31 10.09.2015.

Penava ima podrsku gradjana Vukovara.

Avatar Benedikta
Benedikta
20:50 10.09.2015.

Penava definitivno ima podršku sugrađana!

KN
knjizevnik19
17:32 10.09.2015.

Porazenima je tesko palo sto im nije kao u vrijeme Sabe kada su mogli iskoristavat Hrvatsku i grad Vukovar. Nema vise gospodo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije