Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanski ministar Dačić o suradnji u slučaju Pukanićeva ubojstva

31.10.2008.
u 16:01

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u petak je izjavio da su operativni podaci i informacije koje je srbijanska policija dala hrvatskim kolegama od velikog značenja za rješavanje ubojstva suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, najavivši skori sastanak s hrvatskim kolegom Karamarkom i još sličnih akcija u regiji.

- Operativni podaci koje smo razmijenili značajni su za rješavanje ovog slučaja. Naše informacije dovele su do toga da se došlo do jednog broja osumnjičenih - rekao je Dačić i dodao da će "biti još akcija u regiji".

Na konferenciji za novinare posvećenoj radu Vlade u prvih sto dana Dačić je rekao da će Srbija nastaviti pružati logističku pomoć Hrvatskoj, ali i drugim zemljama regije. Naglasivši da kriminal nema granica, rekao je kako se suradnjom sa zemljama regije sprječava da neka od njih bude oaza za skrivanje kriminalaca.

Dačić je najavio da će se idućeg tjedna sastati s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.

Na novinarsko pitanje u vezi s navodima u medijima da su dvojica srbijanskih državljana koje je uhitila hrvatska policija povezani sa Sretenom Jocićem, poznatim pod nadimkom Joca Amsterdam, Dačić je odgovorio da su oni sigurno povezani, ali je pitanje je li sve to povezano s ubojstvom.

Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović izjavio je da MUP Srbije ne zna dovodi li se njih dvojicu u izravnu vezu s ubojstvom jer se o tome hrvatski MUP još nije oglasio.

Veljović je dodao kako policija nije dobila službeni zahtjev da obavi razgovor s Jocićem, a na pitanje je li Jocić u Srbiji, odgovorio je da "vjerojatno je".

Veljović je rekao kako je nesporno da postoji komunikacija srbijanskog i hrvatskog kriminalnog miljea.

Zanijekao je pisanje nekih medija da je srbijanska policija znala da se sprema Pukanićevo ubojstvo.

Rekao je također da je s ravnateljem hrvatske policije Vladimirom Faberom u četvrtak imao sastanak "radnog tipa".

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije