Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Srbi sa Kosova ne priznaju kosovsko pravosuđe pa Beograd imenovao 35 sudaca i tužitelja

oliver ivanović
VL
09.01.2010.
u 11:35

Kosovska vlada poručuje "da paralelne strukture ne mogu obavljati nikakve funkcije na Kosovu" jer ono ima jedinstven pravosudni sustav.

Budući da Srbi na Kosovu ne priznaju kosovsku vlast, ne priznaju ni kosovsko pravosuđe pa je beogradska vlast  imenovala i uputila na teren 35 sudaca i tužitelja, piše beogradski "Blic" prenoseći pisanje prištinskog dnevnika "Koha Ditore" koji u naslovu navodi kako "Kosovske institucije nemaju plan da spriječe rad srpskih sudaca".

Prištinski dnevnik prenosi izjavu glasnogovornice EULEKS-a kako misija Eurpske unije "ne priznaje paralelene strukture vlasti na Kosovu" i da će postojati samo jedan pravosudni sustav.

Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiju je, podsjeća " Koha Ditore" prije nekoliko dana je zatražio pomoć od EULEKS-a za eliminiranje srpskog paralelnog sustava upozoravajući i na mogućnost angažiranja policije. Kosovska vlada poručuje "da paralelne strukture ne mogu obavljati nikakve funkcije na Kosovu" jer ono ima jedinstven pravosudni sustav.

Oliver Ivanović, državni tajnik Srbije za Kosovo ne vjeruje da će intervenirati policija jer "ne smije policija zaustavljati suce i tužitelje jer sprsko stanovništvo ne priznaje sudske organe Kosova već Srbije".

Ključne riječi

Komentara 114

OB
-obrisani-
20:35 09.01.2010.

Srecna slavi sv. Stevan svim gradjanima Republike Srpske!

OB
-obrisani-
12:39 09.01.2010.

Ovi servi prave snobove od sebe.Prave sami od sebe sprdnju,i vic pojavu.Cujte to,servi ne priznaju sudove osim onih servskih,pa tako je bilo i u Hrvatskoj,Bosni,Crnoj Gori i svagdje drugdje,cak i kriminalci servski po Europi i svjetu kazu da ne priznajuu sudove osim servskih,i da su nepravedno zatvoreni.E koja je to bolesna nacija,oni misle da su jaci i veci od Amerikanaca,Rusa i Kineza zajedno,a svi ih sutiraju nogom u guzicu gdje stignu,dali u Hrvatskoj,Kosovu,Bosni,Crnoj Gori ili u EU zemljama.

KR
kristijano
19:33 09.01.2010.

Hoće li ponovo biti rata na Kosovu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije