Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Spreman sam s djecom vježbati matematiku koja zbog vjeronauka moraju biti u razredu'

16. rujna 2020. u 16:59 7 komentara 1713 prikaza
Arsen Bauk - Pri ulasku u Sabor 2016. godine u imovinsku je karticu upisao 969 tisuća kuna i 81.035 eura te 50 centi, dok je godinu poslije imao milijun i 35 tisuća kuna, a u eurima još 82.001 te sedam centi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk pozvao je u srijedu Ministarstvo obrazovanja da riješi problem nastave vjeronauka koja se u nekim školama održava u sredini satnice te kazao da je spreman odvojiti dio vremena i vježbati matematiku s djecom koja ne pohađaju vjeronauk.

NEZADOVOLJNI Roditelji izvukli djecu iz škole zbog vjeronauka: Mi smo sekularna država, imamo pravo na izbor

„Pojavom koronakrize počeli su slučajevi u nekim školama da osoblje traži od djece koje ne pohađaju vjeronauk budu u istom razredu i stave slušalice, to je grozna praksa”, ocijenio je Bauk iznoseći stajalište Kluba SDP-a usporedivši to s ohološću.

Pozivajući se na izjavu pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević da bi se vjeronauka u školama trebao održavati na početku ili kraju nastave Bauk je kazao kako bi bilo dobro da se Ministarstvo pozabavi tim problemom te ga ukloni ili smanji.

„Pozivam institucije da taj problem riješe ili umanje kako se ta djeca ne bi osjećala kao djeca dugog reda u svom razredu, a spreman sam provesti i određeno vrijeme s onom djecom koja su osuđena da u razredu budu nevidljivi i s njima vježbati matetamatiku”, kazao je Bauk.

Marijana Puljak (Klub IP-a, Pametno i Glas-a) kritizirala je dvosmjenski i trosmjenski rad u nekim školama pitajući kada će se konačno krenuti u realizaciju jednosmjenskog rada.

„Moderne europske zemlje koje brinuo o kvaliteti obrazovanja ne poznaju riječ smjena”, ustvrdila je Puljak navodeći da u Hrvatskoj 822 škole rade u dvije ili tri smjene odnosno njih 34 posto.

VIDEO Imovinske kartice saborskih zastupnika: Marijana Petir uspjela je uštedjeti 5,2 milijuna kuna!

Obnovljena i drograđena škola u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara PREDSTAVILI REZULTATE Istraživanje Zadarske nadbiskupije: Većina vjeroučenika podupire pobačaj i istospolne brakove

Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) osvrnuo se na prisjećanje žrtava rata predstavnika SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća na groblju Šajkača u Vukovaru pitajući se kojim se to oni žrtvama klanjaju. „Je li to i službena politika ove Vlade i je li Milorad Pupovac na kraju uspio u naumu da izjednači žrtvu i agresora”, upitao je.

Milan Vrkljan ( Klub Domovinskog pokreta) ustvrdio je da je zdravstveni sustav koji godišnje troši 27 milijardi kuna stručno i financijski devastiran pitajući se zašto Vlada nije spremna urediti ga. Podsjeća na duge liste čekanja, odlazak liječnika u inozemstvo, nedostatak medicinskih sestara te kaže očito nekome odgovara neuređeni sustav.

Tomislav Tomašević (Klub zeleno-lijevog bloka) iznoseći stajalište kluba osvrnuo se na stambena politika i novi natječaj za subvencioniranje stambenih kredita. Drži da ta mjera ne vodi računa o mladima koji su kreditno nesposobni te povećava cijenu nekretnina.

„Porezni sustav trebao bi stimulirati dugoročni a ne kratkoročni najam, a rješenje je i graditi javne stanove za najam”, predložio je.

Dario Hrebak (Klub HSLS-a i Reformista) još jednom je upozorio na težak položaj tvrtki koje se bave povremenim prijevozom putnika te pozvao na osiguravanje bespovratnih sredstava iz EU-a i nastavk mjera za očuvanje radnih mjesta u tom sektoru najmanje do kraja ožujka iduće godine.

IMOVINSKE KARTICE SABORSKIH ZASTUPNIKA I MINISTARA Grlić Radman uštedio 8,2 milijuna, Bauk 1,6 milijuna kn

Marija Jelkovac (Klub HDZ-a) potaknuta optužbama na račun HDZ-a spočitnula je dijelu oporbe podnošenje nepotpunih financijskih izvješća o potrošenim sredstvima za financiranje izborne promidžbe.

„Toliko o njihovoj transparentnosti čiju su oni veliki zagovornici i sposobnosti da jedno izvješće točno dostave, očito da imaju dvostruke kriterije glede financijske transparentnosti kada se radi o njima”, kazala je Jelkovac.

Kaleigh Hendershot
sve se promijenilo
Gdje je danas Amerikanka koja se udala i preselila u Hrvatsku, o čemu je snimala brojne videe?
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Leo1212:

    Šta je to toliko u vjerunauku toliko loše da ga i djeca roditelja ateista nebi mogli slušati??????? I to je predmet molim ljijepo!! Meni za nakon 15 god montaže pvc prozora nikad nije likovni odgoj zatrebao kao i hrpa ostalih ... prikaži još! predmeta pa sam ih svejedno pohađao molim odgovor!.

  • coruption:

    nisam siguran da želimo da nam djecu matematiku uči Arsen, vidjeli smo kako ju je prakticirao dok je bio u vladi a i njegove kolege također. Ovo je žalosni pokušaj skupljanja nekakvih bodova na temu koja je aktualna svake godine, ... prikaži još! pozivam sve naše drage zastupnike da ne budu zaostali u svojim pogledima i ne maltretiraju većinu koja i dalje unatoč njihovim naporima upisuje djecu na vjeronauk zato što to ŽELE

  • Mladjan:

    Vjeronauka će biti, u prkos Bauku i onakima kao on. Bio je ministar u posljednjoj vladi Sdp-a, pa šta je pametno napravio.