Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo ročište
Povratak na članak

Spor protiv RH: Gredelj traži 2,2 milijarde kuna odštete za Prevlaku

Slučaj Prevlaka predstavlja jedan od primjera najgrubljih kršenja prava građana RH u posljednjih dvadesetak godina od njezina osamostaljenja, kazao je odvjetnik Gredelj

Komentari 8

ER
Erhard
13:53 31.10.2012.

I mojoj obitelji je drzava Agrarom oduzela vise od dvadeset parcela bez obestecenja. Da li to znaci da i ja im pravo na povratak oduzete zemlje ili kompenzaciju?

VL
DE
demokršćanin
14:22 31.10.2012.

Povrat oduzetoga!

VL
DE
demokršćanin
14:45 31.10.2012.

POVRAT ODUZETOGA! Prevlaka nije jedini primjer do sada neriješenog povrata oduzete imovine.Oduzeta zemljišta u Kostreni kod Rijeke do danas nisu također vraćena starim vlasnicima a njima se koristi Termoelektrana Urin,INA rafinerija,Hrvatske ceste i HŽ.To je sporost i nebriga županijskih vlasti,no oni sigurno imaju takvu naredbu sa vrha.

VL
ER
Erhard
18:22 31.10.2012.

Svi oni kojima je zemlja oduzeta bez kompenzacije trebaju pazljivo pratiti ovaj slucaj. Da li si to Hrvatska moze dopustiti?

VL
AN
Antidominium
20:13 31.10.2012.

Ako presuda bude pozitivna treba računati i prava Srba i Židova na imovinu koja se raznim makinacijama izbjegava vratiti vlasnicima i nasljednicima.

VL
OB
-obrisani-
16:22 01.11.2012.

Neka proširi tužbu i protiv onih koji su potpisali sramni veleizdajnički Sporazum za Prevlaku, radi kojeg danas i jesmo na međunarodnoj arbitraži ! Tim više što je Đukanović još 1999.g. proputovanjem kroz Dubrovnik izjavio da je Prevlaka isključivo hrvatska i da čeka poziv predsjednika Tuđmana pa da dođe u Zagreb i da se i to pitanje, uz isprike za napade na Dubrovnik, legalizira, ali je prerana smrt predsjednika Tuđmana to spriječila, a onda je veleizdajnička bagra uz ostale veleizdaje, izdaje, rasprodaje upropastila državu u cjelini pa kako ne bi jednu Prevlaku !

VL
EX
excell
17:13 01.11.2012.

spor treba pokrenuti protiv RH što je bez naknade uzela sredstva rada i svu imovinu radničkoj klasi kao vlasnicima istih i prodala tajkunima uz dobivenu proviziju tajkunčića

VL
JA
josip adric
21:23 01.11.2012.

Mislim da če biti sve više tužbi protiv države, jedan od branitelja naravno obespravljenih i poniženih .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.