Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Spor protiv RH: Gredelj traži 2,2 milijarde kuna odštete za Prevlaku

Slučaj Prevlaka predstavlja jedan od primjera najgrubljih kršenja prava građana RH u posljednjih dvadesetak godina od njezina osamostaljenja, kazao je odvjetnik Gredelj
31. listopada 2012. u 13:19 8 komentara 9 prikaza
'11.11.2011., Zagreb - Damir Sesvecan i odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj odlaze iz sjedista USKOK-a nakon davanja iskaza u sklopu istrage o crnim fodovima i Fimi mediji. Photo: Antonio Bronic/PIXS
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'

Pred Općinskim sudom u Dubrovniku u utorak je održano prvo ročište u parničnom postupku koji je protiv Hrvatske radi naknade štete u iznosu od 2,2 milijarde kuna u ime 27 vlasnika zemljišta na Prevlaci pokrenuo njihov pravni zastupnik, odvjetnik Vladimir Gredelj, prenosi Dubrovački vjesnik.

– Slučaj Prevlaka predstavlja jedan od primjera najgrubljih kršenja prava građana RH u posljednjih dvadesetak godina od njezina osamostaljenja – kazao je odvjetnik Gredelj.

Smatra da odgovornost RH u predmetnom slučaju postoji zbog nezakonitog i nepravilnog, pa čak i kriminalnog ponašanja niza službenika i pravosudnih dužnosnika koji su svojim odlukama onemogućili njegovim strankama povrat nekretnina, iako su za povrat, odnosno naknadu oduzetih nekretnina postojale sve zakonom propisane pretpostavke.

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
 • demokršćanin:

  Povrat oduzetoga!

 • demokršćanin:

  POVRAT ODUZETOGA! Prevlaka nije jedini primjer do sada neriješenog povrata oduzete imovine.Oduzeta zemljišta u Kostreni kod Rijeke do danas nisu također vraćena starim vlasnicima a njima se koristi Termoelektrana Urin,INA rafinerija,Hrvatske ceste i HŽ.To je sporost i nebriga županijskih vlasti,no ... prikaži još! oni sigurno imaju takvu naredbu sa vrha.

 • Erhard:

  I mojoj obitelji je drzava Agrarom oduzela vise od dvadeset parcela bez obestecenja. Da li to znaci da i ja im pravo na povratak oduzete zemlje ili kompenzaciju?