Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split Pride 2013.

Splitski Rišpet, prva LGBT udruga: Došlo je vrijeme da se okuražimo

rispet,split,pride,portal (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
04.03.2013.
u 14:58

Treći splitski Gay Pride održat će se 8. lipnja na istoj ruti kao i prva dva, od Đardina preko Marmontove do rive. Prvi put je u organizaciji splitska LGBT udruga.

Split Pride 2013. koji će se održati 8. lipnja, uz zagrebačke udruge Iskorak i Kontra, organizirat će i Rišpet – prva LGBT udruga iz Splita, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u prostorijama feminističke udruge Domine, koja je do sada u ime Splićana sudjelovala u organizaciji.

– Mislimo da je došlo vrijeme da se okuražimo i organiziramo. Vjerujemo da Split postaje grad slobodnijeg življenja i većeg prihvaćanja različitosti – rekli su Ljubica Lipanović i Ljubomir Mateljan, koordinatori Rišpeta koji za početak broji desetak članova. Mirjana Kučer, predsjednica Domina, iznimno je zadovoljna osnivanjem splitske udruge koja će se boriti za prava LGBT zajednice. Sanja Juras i Zoran Dominiković iz Kontre i Iskoraka pozvali su buduću splitsku gradsku vlast da podrži Split Pride, kojemu Kerumova administracija nije htjela dati ni pozornicu na rivi, te ministre u Vladi RH.

– Pozivamo ih da dođu, ali i da podrže naše zahtjeve na pravo na obiteljski život te promjene imena i spola u osobnim dokumentima – pozvala je Juras.

>>Split Pride: Uhićene 73 osobe, slijede prijave za govor mržnje

Komentara 5

ME
Medici
15:24 04.03.2013.

Bože dragi, opet smo na početku...ajme meni...nemamo drugih problema

SL
stalno lazu
16:00 04.03.2013.

Jel tu ekipu briga za nas ostale. Nadam se.

MA
Maksimilijan
16:21 04.03.2013.

Toooooo.To je to što nama fali, zato smo kao država u rasulu, jer nismo integrirali LGBTQ...(nastavi niz, možeš biti što god hoćeš)zajednicu u ovom društvu.Nemamo mi baš nikakvih problema, sa ničim osim sa ovim pitanjima.Ludilo ide dalje, samo za vas, u vašem gradu, novi pride.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije