Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUSTILI ZEMLJU

Španjolska povukla deset vojnika iz Iraka

Bagdad
Foto: ESSAM AL-SUDANI/REUTERS/PIXSELL
08.01.2020.
u 19:08

"Ostala su samo trojica od trinaestorice vojnika“, rekla je potpredsjednica vlade Carmen Calvo

Deset španjolskih vojnika koji su se nalazili u Bagdadu u sklopu operacije NATO-a napustili su zemlju te otišli u Kuvajt nakon eskalacije sukoba između SAD-a i Irana, rekla je u srijedu španjolska potpredsjednica vlade.

"Ostala su samo trojica od trinaestorice vojnika“, rekla je potpredsjednica vlade Carmen Calvo.

Španjolska se time pridružila zemljama poput Njemačke i Slovenije koje su također odlučile evakuirati svoje vojnike.

Iran je u noći sa subote na srijedu ispalio 22 rakete na dvije baze u Iraku gdje se nalaze američki vojnici. Napad je uslijedio nakon što su američke snage ubile u Iraku zapovjednika igračke vojske Kasima Sulejmanija.

"Španjolska vojska će kao i uvijek nastojati maksimalno smiriti vodu, zauzimajući europsku poziciju“, rekla je Calvo u jutarnjem programu španjolske javne televizije. "Mi smo ondje skromna strana, ali važna“, dodala je.

NATO je u utorak izvijestio kako će privremeno razmjestiti dio svojih snaga u Iraku, unutar zemlje i izvan nje, kako bi zaštitio svoje osoblje.

Španjolska u Iraku ima još 550 vojnika u bazi jugoistočno od Bagdada gdje je situacija mirna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije