Povratak na članak

Spajanje obitelji izbjeglica dug je i složen proces

Od 2009. do danas u Hrvatskoj je odobren privremeni boravak za 15 osoba sa svrhom spajanja obitelji s osobom koja je dobila međunarodnu zaštitu.
Objava 14. rujna 2018. 406 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • niwrad:

  Političari koji se bave spajanjem obitelji čine kazneno djelo protiv Republike Hrvatske. Naime, političari su od građana dobili u ruke monopol na silu i to samo sa jednom svrhom - da putem zakona, uredbi i drugih akata tu silu usmjere ... prikaži još!e prema onima koji ugrožavaju živote, slobodu ili imovinu građana. Jedan od alata zaštite su i zakoni o oporezivanju, a kojima se štite imovinska prava građana koji grade ili održavaju javnu infrastrukturu i onih koji nam pružaju javne usluge poput vojne, policijske, zdravstvene ili pravosudne zaštite. Pošto svi imamo pravo na korištenje te infrastrukture i usluga svi imamo financijsku obvezu prema građanima koji nam to omogućuju, što plaćanjem poreza i izvršavamo. Međutim, političari su novcem namijenjenim za ispunjenje te financijske obveze(porezni/javni novac) počeli financirati migracijske interese stranih privatnih osoba, prema kojima građani nemaju apsolutno nikakve financijske obveze. Drugim riječima, ne samo da posao političara nije briga o dobrobiti migranata i spajanje njihovih obitelji, nego zaštita i briga o dobrobiti građana koji ih za to plaćaju, nego su političari k tome ukrali novac i javne resurse građana kako bi zbrinuli migrante, bilo kroz besplatni smještaj, prijevoz, robne zalihe i druge nacionalne resurse. A posao političara u kontekstu migranata je samo jedan. Ulazak nepoznatih ljudi na teritorij države, a koji na tom teritoriju nemaju rodbinu, prijatelje i imovinu zbog čega ne mogu ...(nastavak u odgovoru)

  1 16:05 14. 9. 2018.
 • rightside:

  a kog to jos zanima? sve koji nelegalno ulaze treba protjerat,i kad ih se ponovno uhvati objasnit im da ce sljedecih 5-10god bit u zatvoru a onda opet kuci,bez toga se to nece rjesit,

  15:35 14. 9. 2018.
 • Startrack:

  Nek se spajaju u djamahirijama.

  15:21 14. 9. 2018.
 • Avatar ukurtapash
  ukurtapash:

  vidze inzinjera i astrofizicara!

  15:49 14. 9. 2018.
 • Avatar STRIKOMAN
  STRIKOMAN:

  Taj nesvrstani rudiment, zagadit će nam kulturni obzor. Za koju godinu imati ćemo ISIL i Al Quaidu u Rvackoj kao parlamentarnu stranku. Pa bujrum.

  15:49 14. 9. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.