Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol
Povratak na članak

Spajanje obitelji izbjeglica dug je i složen proces

Od 2009. do danas u Hrvatskoj je odobren privremeni boravak za 15 osoba sa svrhom spajanja obitelji s osobom koja je dobila međunarodnu zaštitu.

Komentari 6

RI
rightside
15:35 14.09.2018.

a kog to jos zanima? sve koji nelegalno ulaze treba protjerat,i kad ih se ponovno uhvati objasnit im da ce sljedecih 5-10god bit u zatvoru a onda opet kuci,bez toga se to nece rjesit,

VL
Avatar niwrad
niwrad
16:05 14.09.2018.

Političari koji se bave spajanjem obitelji čine kazneno djelo protiv Republike Hrvatske. Naime, političari su od građana dobili u ruke monopol na silu i to samo sa jednom svrhom - da putem zakona, uredbi i drugih akata tu silu usmjeree prema onima koji ugrožavaju živote, slobodu ili imovinu građana. Jedan od alata zaštite su i zakoni o oporezivanju, a kojima se štite imovinska prava građana koji grade ili održavaju javnu infrastrukturu i onih koji nam pružaju javne usluge poput vojne, policijske, zdravstvene ili pravosudne zaštite. Pošto svi imamo pravo na korištenje te infrastrukture i usluga svi imamo financijsku obvezu prema građanima koji nam to omogućuju, što plaćanjem poreza i izvršavamo. Međutim, političari su novcem namijenjenim za ispunjenje te financijske obveze(porezni/javni novac) počeli financirati migracijske interese stranih privatnih osoba, prema kojima građani nemaju apsolutno nikakve financijske obveze. Drugim riječima, ne samo da posao političara nije briga o dobrobiti migranata i spajanje njihovih obitelji, nego zaštita i briga o dobrobiti građana koji ih za to plaćaju, nego su političari k tome ukrali novac i javne resurse građana kako bi zbrinuli migrante, bilo kroz besplatni smještaj, prijevoz, robne zalihe i druge nacionalne resurse. A posao političara u kontekstu migranata je samo jedan. Ulazak nepoznatih ljudi na teritorij države, a koji na tom teritoriju nemaju rodbinu, prijatelje i imovinu zbog čega ne mogu ...(nastavak u odgovoru)

VL
ST
Startrack
15:21 14.09.2018.

Nek se spajaju u djamahirijama.

VL
Avatar ukurtapash
ukurtapash
15:49 14.09.2018.

vidze inzinjera i astrofizicara!

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
15:49 14.09.2018.

Taj nesvrstani rudiment, zagadit će nam kulturni obzor. Za koju godinu imati ćemo ISIL i Al Quaidu u Rvackoj kao parlamentarnu stranku. Pa bujrum.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.