Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednički izbori

Šou u Srbiji za koji se traži karta više

srbi fotka
Foto: Pixsell
1/5
07.03.2017.
u 16:25

Nedavni cirkus u Skupštini Srbije, koji su pripremili Šešeljevi radikali, malo je koga iznenadio i samo je nastavak onoga što se u Srbiji kuha već neko vrijeme

Do predsjedničkih izbora u Srbiji još je manje od mjesec dana, a iako se najviše šansi za pobjedu daje aktualnom premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, popis kandidata, koji još nije konačan, daje do znanja da će Vučić imati itekako mnogo posla da uvjeri građane kako je upravo on najbolji izbor.

Tko će Vučiću mrsiti račune

U utrci je već sada više od deset kandidata (do 12. ožujka moraju dostaviti najmanje 10.000 potpisa građana), no oni koji će Vučiću najviše mrsiti račune su liberal Saša Janković, bivši srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić i ultranacionalist Vojislav Šešelj.

Nedavni cirkus u Skupštini Srbije, koji su pripremili Šešeljevi radikali, malo je koga iznenadio i samo je nastavak onoga što se u Srbiji kuha već neko vrijeme. Sam Šešelj svojedobno je izjavio da će mu Vučić biti najteži suparnik, ali da za njega ima "aseve iz rukava” kojima ga, kako kaže, argumentirano namjerava napasti. I dok Vučić čeka Šešeljeve napade, posljednjih dana aktivno radi na mobilizaciji svojih birača iako se pravda da otvaranje cesta nema veze s predsjedničkom kampanjom nego je povezano isključivo s poslovima premijera. 

>>Kaos u parlamentu Srbije: Evo kako je Šešelj dočekao visoku predstavnicu EU

Ipak, u svom predizbornom spotu snimljenom u jednom kafiću, u kojem nabraja što je sve vlada za njegova mandata napravila, jasno pokazuje da je svaki njegov javni nastup namijenjen uvjeravanju građana Srbije kako je on najbolji izbor za predsjednika.

Sigurno je da će mu u tome pomoći i najavljeni susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, na kojem će, prema pisanju srpskih medija, razgovarati i o mogućnosti da Srbija dobije "interventnu vojnu pomoć" u slučaju eskalacije sukoba u regiji.

Hajde da se (ipak) volimo

Kako god prošli izbori, Vučić će morati riješiti do kraja svoj odnos s aktualnim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. On je, naime, upravo u noći kada je slavio svoj 65. rođendan odlučio okušati se u izbornoj utrci, no reakcije koje su ga dočekale kada se "otrijeznio" zasigurno nije ni sanjao. Iako je na Twitteru poručio  "nema uzmicanja ni povlačenja" samo nekoliko dana poslije ipak je odustao od najave da ponovno bude predsjednik Srbije.

>>Nikolić i Vučić se pomirili, jedan odustao od kandidature za predsjednika

Vučića je pogodila Nikolićeva gesta i to što nije najprije njemu priopćio odluku o kandidaturi. U medijima su se danima otkrivali detalji "ljubavnog brodoloma". Prvo se Nikolić naljutio na Vučića, pa se ovaj naljutio na njega, pa se nisu htjeli ni pozdraviti, danima nije bilo komunikacije... Politički analitičari smatraju da je Nikolić tom najavom zabio nož u leđa Aleksandru Vučiću. I baš kad smo očekivali da će izbiti na vidjelo još neki detalji srpske sapunice, stigla je pomalo nenadana vijest: "Nikolić odustao od kandidiranja i podržao Vučićevu kandidaturu".

Poput pravog hollywoodskog para, medijima su poslali priopćenje u kojem navode svoje pomirenje i uvjeravaju narod da su se pomirili zbog dobrobiti Srbije koja se "nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, i na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva".

U vrijeme dok su se Nikolić i Vučić svađali i mirili, Šešelj je vjerojatno pekao kokice i naslađivao se. Da bi ponovno pridobio pozornost javnosti, sa svojim radikalima u Skupštini Srbije pripremio je nimalo srdačan doček visokoj predstavnici EU. "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija!" uzvikivali su.  

 

Kaos? Ma, kakvi! To je realno stanje u Srbiji. No, istina je da ta zemlja zaslužuje bolje. A kojim putem će ići dalje, bit će poznato za nešto više od mjesec dana jer je drugi krug vrlo izgledan. Pitanje je samo tko će Vučiću praviti društvo. A možda i pobjedu odnese već u prvom krugu. 

>>Što se to kuha u Srbiji? Pukla ljubav Vučića i Nikolića

>>Šešelj: Samo Vučić mi mrsi konce u utrci za predsjednika Srbije

>>Aleksandar Vučić - Od ratnog huškača do eurofila

Komentara 34

Avatar mason
mason
16:40 07.03.2017.

Seselj jos nosi trumpovu sliku ma majici. A Trump on se slika sa Albancima ,cestita dan neovisnosti Kosovu,potvrdio Dodiku sankcije.Hahaha.

Avatar navijač
navijač
18:26 07.03.2017.

Ja navijam za Šešelja, jer je on najrealnija slika prosječnog srbina. Us put bi napomenuo da je prema liječničkim nalazima Haške sprdačine , već odavno trebao biti pokojni.

ZW
zweistein
17:03 07.03.2017.

ovo će biti "rijaliti šou decenije"!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije