Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ SVJETSKIH RATOVA

Šok u Istri: U moru kod Pule i Poreča pronađene bombe!

topovsko zrno,bomba
Filip Brala/PIXSELL
21.06.2013.
u 12:32

Bomba koju su strani turisti pronašli u uvali Mala Kolombarica britanske je proizvodnje i potječe iz Drugog svjetskog rata, a bomba pronađena u Poreču još je starija i potječe iz 1. svjetskog rata

Istarskoj policiji građani su u petak u dva navrata dojavili da su u moru pronađene bombe što se pokazalo točnim pa su djelatnici Protueksplozijskog odjela pronađene bombe uklonili i odnijeli na uništenje. U prvom slučaju, strani turisti su oko 7 sati u uvali Mala Kolombarica na rtu Kamenjak pronašli ručnu bombu. Ustanovljeno je da se radi o bombi britanske proizvodnje koja potječe iz Drugog svjetskog rata.

U drugom slučaju policiji je oko 15 sati javljeno da je građanin iz mora na obali Matka Laginje u Poreču izronio predmet nalik na eksplozivnu napravu. Utvrđeno je da se radi o topničkom projektilu, najvjerojatnije iz Prvog svjetskog rata te je preuzet radi uništenja. Iz PU Istarske upozoravaju građane da budu oprezni te da, pronađu li predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja već da o tome odmah obavijeste policiju.

>> Dok je orao njivu, pronašao dvije ručne bombe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije