Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgrizli djevojčice

Šok nakon povratka s godišnjeg: Zadranima se u stanu razmnožili krpelji

'12.04.2012., Koprivnica - Krpelj, ilustracije.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
03.09.2014.
u 10:12

Prvih dan i pol ništa nismo primijetili, drugu večer na zidu iznad praga balkonskih vrata pronašla sam dvije sitne bube i ubila ih - ispričala je vlasnica

Povratak s godišnjeg odmora za jednu se četveročlanu zadarsku obitelj pretvorio u noćnu moru. Za tih 10-ak dana dok ih nije bilo, u stanu na Bilom brigu su se razmnožili krpelji.

- Kada smo ušli u stan, sve je bilo kako smo i ostavili. Prvih dan i pol ništa nismo primijetili, drugu večer na zidu iznad praga balkonskih vrata pronašla sam dvije sitne bube i ubila ih - ispričala je vlasnica stana, majka dviju djevojčica, za Novi list.

Idućeg jutra pronašli su još buba po cijelom stanu, a kada su navečer djevojčice išle na tuširanje, majka se šokirala. Svaka djevojčica je po tijelu imala po 5, 6 ugriza, najviše na predjelu vrata, ušiju i pazuha. Djevojčice su odvezli na hitnu gdje su im izvadili krpelje i dali antibiotsku terapiju.

Obitelj se nakon toga smjestila kod rođaka i pomoć potražila od tvrtke za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Stručnjaci kažu da su ovakvi slučajevi rijetki, ali im se ne treba čuditi zbog neuobičajenih klimatskih promjena.

- Iza nas su blaga zima i kišno proljeće i ljeto, što je pogodovalo razvoju insekata, tako da ove sezone muku mučimo s komarcima, krpeljima, poljskim miševima i crnim udovicama koje su se iz polja i vrtova preselile u kućna dvorišta - rekla je Jasminka Plenković, direktorica Ciklona, tvrtke za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

>> U Sloveniji zabilježena prva zaraza babeziozom kod čovjeka

>> Šumski krpelji mogu izazvati bolesti koje završavaju smrću

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Hulk001
Hulk001
10:42 03.09.2014.

Poanta cijele te priče je da treba ukinuti godišnji odmor!

CY
CypressHill
14:18 03.09.2014.

Poanta priča je da smo sjebali klimu i vrijeme...

ZI
zico
19:33 03.09.2014.

oni iz Zadra pa idu 10 dana na godišnji na more ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije