Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misija uspjela

Sojuz se uspješno "usidrio" na Međunarodnu svemirsku postaju

ISS
Reuters/NASA
16.11.2011.
u 11:01

Nova tročlana posada pridružila se staroj posadi koja će se na Zemlju vratiti u prosincu

Ruska svemirska letjelica Sojuz uspješno se "usidrila" na Međunarodnu svemirsku postaju.

Letjelica s tročlanom posadom, američkim astronautom i dva ruska kozmonauta, lansirana je u ponedjeljak s ruskog kozmodroma Bajkonur.

Bilo je ovo prvo lansiranje letjelice s posadom, javlja BBC, od kada se u kolovozu ruska raketa srušila nedugo nakon lansiranja.

Sojuz je jedino "prijevozno sredstvo" kojim se može doći na Međunarodnu svemirsku postaju s obzirom na to da su Amerikanci ranije ove godine ugasili svoj program space shuttleova.

Sojuz se "usidrio" u 9.24 sata prema moskovskom vremenu i sve je proteklo po planu. Nova tročlana posada pridružila se staroj posadi koja će se na Zemlju vratiti u prosincu, dok će nova posada na Međunarodnoj svemirskoj postaji ostati do ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije