Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina ljudima

VIDEO Snimke iz aviona pomogle MUP-u u hvatanju 20 migranata kod Like

Migranti u Lici
Foto: Frontex
1/2
12.12.2018.
u 12:20

Osumnjičeni su izašli, a kad su otvorili prtljažni prostor, policajci su ugledali preplašena lica

Zrakoplov Diamond Guardian DA 42 europske agencije Frontex letio je nedavno iznad Like te snimio muškarca kako nervozno hoda i puši kraj kombija. Minutu kasnije do njega je iz šume došlo 20 ljudi, a tada je krenula jedna od najbržih akcija u povijesti Ministarstva unutarnjih poslova RH. 

Jedan policajac bio je u zrakoplovu s pilotom kojeg je angažirala Europska unija za nadzor svoje vanjske granice, a s pomoću vrhunske kamere uspjeli su nešto prije 19 sati snimiti kako migranti utrčavaju u prostrani Mercedes Sprinter, pišu 24sata.

Oglašena je uzbuna, a istodobno su akciju uživo pratili u Frontexovu centru u Varšavi, gdje stručnjaci analiziraju moguće prijetnje, u Centru granične policije u Cetingradu te u Nacionalnom koordinacijskom centru u Zagrebu.

Video: Frontex

Zrakoplov je s tri kilometra visine uspio neprimjetno pratiti sumnjivi kombi. Vozač je uspio doći do autoceste te su on i suvozač krenuli u smjeru Zagreba. Kako pokazuju snimke, stali su na jednu benzinsku crpku da bi se osvježili. 

Vozač je jurio autocestom, a iza njega su se upalile sirene. Policajci su uspjeli brzo reagirati te su poslali mobilnu jedinicu Kobre da ih zaustave. Prisilili su ih da stanu nedaleko od čvora Gospić. Osumnjičeni su izašli, a kad su otvorili prtljažni prostor, policajci su ugledali preplašena lica. Dok su migrante nakon obrade vratili u BiH, dvojica Hrvata dobila su kaznenu prijavu zbog trgovine ljudima.

>> Pogledajte kakva je situacija s migrantima bila na GP Maljevac

Komentara 8

LE
LeandroZG
12:33 12.12.2018.

granica je sigurna...

TR
trabant7
12:36 12.12.2018.

Za ovaj biznis trebaju na 7-8g. u Požegu na specijalizaciju.

Avatar Olujni
Olujni
12:49 12.12.2018.

Ma laze novinar, ministar je rekao da je granica odlicno branjena! Mozes mislit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije