Naslovnica Vijesti Crna kronika

Snimali ubojstvo šestorice Bošnjaka u Trnovu

Milorad Momić nakon rata otišao je u Francusku gdje se godinama skrivao kao Guy Monier. Tri žrtve bile su maloljetnici
31. ožujka 2016. u 01:00 10 komentara 3038 prikaza
milorad momić
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Milorad Momić (52), nekadašnji pripadnik zloglasnih “Škorpiona”, pravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina, mučkog strijeljanja šestorice Bošnjaka iz Srebrenice. Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Osijeku.

Zvjerstvo, koje se zbilo u Godinjskim Barama u blizini Trnova 17. srpnja 1995., snimili su te se snimka i danas može naći na internetu. Zarobili su ih nakon što je Vojska Republike Srpske osvojila UN-ovu “Zaštićenu zonu – Srebrenica”.

Odvezli su ih u spaljeno vikend-naselje, u blizini borbenih položaja kako bi, tereti se, lažno prikazali da su stradali u borbama. Vezali su ih i pucali im u leđa. Ubili su najprije četvoricu, a preostaloj dvojici naredili su da tijela odnesu u spaljenu vikendicu. Potom su i njih strijeljali. Sve su ih na koncu polili benzinom i zapalili. Tri su žrtve bile maloljetne – Dino Salihović imao je tek 16, a Safet Fejzić i Azmir Alispahić 17 godina.

Prema optužnici, zločin su počinili Milorad Momić i još nekoliko pripadnika “Škorpiona”. Momić je nakon rata otišao u Francusku, gdje se skrivao kao Guy Monier. •

>> 'Slomili su mi rebra, a progutao sam zube koje su mi izbili'

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup