Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija u Tunisu

Žena se raznijela u centru grada, ranila devet osoba

Eksplozija u Tunisu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
29.10.2018.
u 14:51

„Bio sam ispred kazališta i čuo snažnu eksploziju”, rekao je Reutersu svjedok Mohamed Ekbal bin Rajib

Žena stara tridesetak godina raznijela se u centru tuniškog glavnog grada Tunisa u ponedjeljak ranivši devet osoba, među kojima osam policajaca i jednog civila u „terorističkoj eksploziji”, kako ju je okarakterizirao ministar unutarnjih poslova.

Svjedoci su opisali eksploziju na aveniji Habiba Bourguibe gdje je policija štitila područje koje se nalazi u blizini gradskog znamenitog Nacionalnog kazališta.

Pogledajte galeriju s mjesta eksplozije:

Eksplozija u Tunisu
1/8

Mogla su se čuti vozila hitne pomoći koja su jurila na mjesto događaja.

„Bio sam ispred kazališta i čuo snažnu eksploziju”, rekao je Reutersu svjedok Mohamed Ekbal bin Rajib.

Tunis, koji je snažno ovisan o turizmu, pojačao je mjere sigurnosti nakon niza militantskih napada usmjerenih na turiste što je gotovo uzrokovalo kolaps sektora turizma prije tri godine.

U studenom 2015., 12 pripadnika predsjedničke garde ubijeno je u napadu u Tunisu. Više od 59 turista je ubijeno u dva napada, jednom na nacionalni muzej Bardo, a u drugom na hotel u obalnom gradu Susi. 

Kasnije nije bilo napada tih razmjera, ali je gospodarstvo i dalje u problemima, a vlasti zabrinjavaju militanti koji su smješteni u susjednoj Libiji.

Tunis je jedna od nekoliko arapskih demokratskih zemalja i jedina zemlja koja je odbacila autokraciju za vrijeme Arapskog proljeća 2011. bez izazivanja velikih nemira ili građanskog rata.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 4

ST
Startrack
15:26 29.10.2018.

Ja neznam ovi normalni ljudi muslimani sto vide ovo stose ne odreknu tog s. Ja bi procitao ovakvu vjest dvatri puta i odrekao se te religije u svakom mogucem pogledu. Bili su ovdje u USA oni ludjacki kultovi smrti prije.e. Sta dami takav dodje na vrata, samo bimu rekao haj zivi bio.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
16:32 29.10.2018.

Živjela je vjeru...domaća sorta ne može isključiti zvonjavu mobitela, gdje će vam duša!

PR
prajdali100
16:42 29.10.2018.

Menopauza !? Ljuta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije