Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7,3 stupnjeva

Snažan potres pogodio Fukushimu i uzrokovao manji tsunami

potres
earthquake.usgs.gov
26.10.2013.
u 08:57

Meteorolozi su predviđali kako će nakon potresa uslijediti tsunami visine jednog metra koji bi mogao pogoditi i područje Fukushime. Izdano je i upozorenje, no tsunami je na kraju iznosio samo 30-ak centimetara i nije prouzročio veću štetu.

Potres magnitude 7,3 stupnjeva pogodio je u subotu ujutro  2.10 sati po lokalnom vremenu područje 371 kilometar istočno od otoka Honshu u Japanu, javlja RT.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, a podrhtavanja su se osjetila se i u Tokiju. Meteorolozi su predviđali kako će nakon potresa uslijediti tsunami visine jednog metra koji bi mogao pogoditi i područje Fukushime. Izdano je i upozorenje, no tsunami je na kraju iznosio samo 30-ak centimetara i nije prouzročio veću štetu.

Kompanija TEPCO koja upravlja nuklearnom elektranom u Fukushimi nakon potresa je evakuirala radnike, a danas izvijestila kako u nuklearki nisu uočene abnormalnosti.

Nisu zabilježene ljudske žrtve niti veća materijalna šteta.

>> Japan pogodio tajfun i usmrtio 17 osoba, zaobišao Fukushimu

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije