Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAVNI STRUČNJAK

Smerdel o ideji da necijepljeni poduzetnici ostaju bez subvencija: 'To nije protuustavno'

Branko Smerdel
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
02.07.2021.
u 14:46

"Preventivno tvrdim: nije protuustavna!", napisao je Smerdel.

Branko Smerdel, jedan od najvećih hrvatskih pravnih eksperata i dugogodišnji šef katedre za Ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu na svom je Facebook profilu potaknuo zanimljivu raspravu u kojoj se osvrnuo na riječi premijera Andreja Plenkovića kako oni poduzetnici koji nisu cijepljeni neće moći računati na COVID potpore za očuvanje radnih mjesta.

"Ako država nije ovlaštena propisati neku mjeru kao obveznu, ona nije niti obvezna pomagati one koji ne priznaju zdravstvene mjere (Primjer SAD)", napisao je Smerdel na Facebooku

Foto: Facebook/TS Auris

Svoju objavu dodatno je objasnio u komentaru gdje je otkrio kako je motiv njegove objave bio prilog emisije RTL Direkt prilikom čega su ugostitelji tvrdili kako je Plenkovićeva izjava opasna i ide na štetu ljudskih prava

Smerdel je u komentaru napisao sljedeće: 

"Na DIREKTU gospođa ustvrdila kako su ugostitelji 'podnijeli glavni teret krize'! Ipak, nisu do jučer našli nikoga da ustvrdi kako bi spomenuta mjera (ne prihvaćaš cijepljenje - nema subvencija) bila protuustavna! ☝Preventivno tvrdim: nije protuustavna!", napisao je Smerdel. 

Foto: Facebook/TS Auris

 

 

Komentara 138

ST
strahimir
15:54 02.07.2021.

Tko ugrožava zdravlje svoje i drugih nema pravo na državni novac, naš novac !!!

VA
VadimMast4
15:20 02.07.2021.

Antivaksere treba nagaziti. S bioteroristima nema milosti

VA
VadimMast4
15:54 02.07.2021.

Samo se kukavice izbjegavaju cijepiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije