Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije u srbiji

Službenici ministarstva zbog 'skandalozne' izjave smanjili plaću za 940 kuna

Milena Antić Janić
Foto: Screenshot YouTube
02.10.2018.
u 13:10

Poslodavcu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da biste sutradan otišli na bolovanje, kazala je Antić Janić na televiziji

Službenica srbijanskog ministarstva rada i socijalne politike novčano je kažnjena zbog izjave da su poslodavcima žene potrebne da rade, a ne da idu na bolovanje.

Kako piše Blic, koji izjavu ocjenjuje "skandaloznom", ministarstvo je Mileni Antić Janić zbog izjave jednu mjesečnu plaću smanjilo za 20 posto. Blic nagađa da bi joj plaća mogla biti oko 75.000 dinara pa bi joj smanjenje iznosilo oko 15.000 dinara, odnosno oko 940 kuna.

Govoreći o položaju trudnica i rodilja, Antić Janić, šefica odjela za poslove u području populacijske politike i financijske podrške obitelji s djecom, rekla je, gostujući na nacionalnoj televiziji, da one poslodavcu zapravo nisu potrebne.

– Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu. Njemu je žena potrebna da radi, zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da biste sutradan otišli na bolovanje – kazala je Antić Janić.

Izjava je izazvala burno negodovanje javnosti i ekspresnu reakciju ministra Zorana Đorđevića.

– Možda će neko reći da je jednokratno umanjenje blaga kazna za javno izgovorene riječi koje je javnost oštro osudila, ali je komisija očigledno donijela takvu odluku uzimajući u obzir njen dosadašnji rad. Čak je i ministar, ispričavajući se, priznao da je šokiran izjavom, ocjenjujući je skandaloznom – kaže neimenovan izvor.

Pogledajte video o 7 stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi:

Ključne riječi

Komentara 15

AR
Armagedon
17:28 02.10.2018.

Nažalost rekla je istinu no iz kuta poslodavca, a ne trudne žene , a ona bi trebala brinuti i o ženama i budućim naraštajima, žena mora i djecu izroditi uz posao, a muškarac samo raditi...... pa neka smisle naknade za poslodavce za vrijeme trudničkog bolovanja žena....!

DU
Deleted user
13:45 02.10.2018.

Izjava nije skandalozna nego realna. Država treba da brine o trudnicama a poslodavci o radu i profitu.

TO
Toni70
16:49 02.10.2018.

Da su na zapadu bolesni i imaju pravo suditi jedni druge bez suda to znamo odavno . Da sloboda govora istine i mišljenja se kažnjava i u Srbiji zašto je to čudo i velika novost, nitko nije tvrdio da sua su pametniji od drugih. Možeš sve reči što ti neki jaki dozvole ali svoje mišljenje i je kažnjivo ... Bolesnici se prave kao da to nije istina i kao to je "skandal" Izazivalo burno negodovanje javnosti i mora biti kazana . Kako je kad netko saopći da če poskupiti ovo i ono što izaziva burno negodovanje javnosti da li se i njega kažnjava iako je rekao istinu koja slijedi u praksi !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije