Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA SLUŽBENA FOTOGRAFIJA

Službeni portret prve obitelji SAD-a

obiteljski portret
The White House
23.10.2009.
u 18:15

Bijela kuća objavila je na svojoj Facebook stranici prvi službeni portret predsjednika Baracka Obame s obitelji, koji je početkom rujna snimila slavna Anne Leibovitz.

U potpunom skladu s imidžom Baracka Obame, službeni obiteljski portret daleko je od bilo kakve ukočenosti. Na slici koju je Anne Leibovitz snimila u Zelenoj sobi Bijele kuće predsjednik je bez sakoa, samo u košulji, i nasmiješen od uha do uha. Mlađa kćer Sasha (8) stavila mu je ruku oko ramena, a starija Malia (11) pokazuje da je prava rijetkost - djevojka na pragu tinejdžerskih godina koja se ne stidi svojih roditelja - time što nonšalantno sjedi na naslonu stolca i naslanja se na majku. Obitelj Obama je bez imalo napora uspjela uskladiti boje odjeće, bez da nose istu boju, što modni stručnjaci smatraju iznimno teškim.

Ciničniji poznavatelji fotografije zapitali su se je li slavna Anne Leibovitz, poznata po brojnim razvikanim fotografijama od golog Johna Lennona u zagrljaju s odjevenom Yoko Ono, preko nage i "do zuba" trudne Demi Moore do nage i plahtom zaogrnute Miley Cyrus, naplatila svoj rad? Leibovitz nisu strane "gaže" s obiteljskim fotografijama, ona je prva snimala i malu Suri Cruise, a njezina tarifa je u takvim slučajevima 250.000 dolara.

Je li to platio Barack Obama iz svog džepa, Bijela kuća iz proračuna - što znači američki porezni obveznici - ili je Leibovitz smatrala snimanje predsjednikove obitelji velikom časti (što ne bilo neobično) pa radila besplatno? Cijelu priču dodatno komplicira što je baš 1. rujna, kad je snimala tu fotografiju, Annie Leibovitz bila u velikim novčanim poteškoćama i prijetila joj je mogućnost da za tjedan dana izgubi sva svoja autorska prava zbog neplaćenih kredita (kasnije joj je rok za plaćanje ipak produljen), pa bi besplatan rad predstavljao nepravdu prema njezinim vjerovnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije