Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENILI PONAŠANJE

Slučaj šokirao Tajvan: Učiteljica djeci u vrtiću davala tablete za spavanje i epilepsiju

Ilustracija vrtića
Pexels
06.06.2023.
u 18:17

Cijeli slučaj iz New Taipei Cityja šokirao je tajvansku javnost, dok je oporbena Demokratska napredna stranka poručila kako bi to mogao biti 'vrh sante leda'

Više roditelja čija djeca idu u privatni vrtić na Tajvanu prijavilo je učiteljicu da je djeci davala tablete za smirenje, dok su neka testirana pozitivna na droge. Cijeli slučaj iz New Taipei Cityja šokirao je tajvansku javnost, dok je oporbena Demokratska napredna stranka poručila kako bi to mogao biti 'vrh sante leda'. 

Roditelji su policiji podnijeli i kaznenu prijavu zbog vrtića jer su u periodu od veljače do travnja uočili velike promjene u ponašanju njihove djece, uključujući i izljeve bijesa te samoozljeđivanje, prenosi Taipei Times. Gradsko tužiteljstvo u međuvremenu je optužnicu protiv učiteljice zbog optužbi povezanih s fizičkim zlostavljanjem te davanjem djeci medicinskih lijekova koji im nisu propisani, među kojima su i benzodiazepin i barbital. 

Dijete (3) iz obitelji Chiang testirano je pozitivno na barbital, a rezultati su pokazali kako je dijete dobilo ogromne doze opasnih medicinskih tvari, zbog čega se raspravlja o slanju sve djece na testiranje. Zakonodavac Chiu Tai-yuan kazao je kako je barbital lijek koji se inače koristi za liječenje epilepsije u ranoj dobi, dok benzodiazepin služi kao pomoć u spavanju te može izazvati ovisnost.

VEZANI ČLANCI:

 Učiteljica je iz pritvora puštena uz jamčenivu od 20.000 novotajvanskih dolara, odnosno 600-tinjak eura te trenutno čeka na suđenje, a zakonodavac je upozorio kako bi vlasti trebale intenzivnije raditi na ovom slučaju jer su u međuvremenu svi videozapisi te ustanove nestali.

>> VIDEO Radnik Dumovca dvije zmije zatekao u ljubavnom klinču u jednom podrumu, romantiku nastavljaju u prirodi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije