Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVI SU

Slovenka osuđena na dvije godine zatvora jer si je odrezala šaku, njezin partner dobio tri godine

Julija Adlešič
Foto: FA Bobo/FA Bobo/PIXSELL/FA Bobo/PIXSELL
11.09.2020.
u 09:55

Julija Adlešič, podsjetimo, odrezala si je ruku cirkularnom pilom za rezanje drva na nagovor svoga partnera u nadi da će dobiti milijunsku odštetu od osiguranja

Zbog pokušaja prevare osiguranja, Slovenka Julija Adlešić osuđena je na dvije godine zatvora, njezin partner Sebastien Abramov na tri godine, dok je njegov otac Gorazd Colarič dobilo godinu dana uvjetnog zatvora. Majka Tinka Huskić Colarič je oslobođena, piše siol.net.

Julija Adlešič, podsjetimo, odrezala si je ruku cirkularnom pilom za rezanje drva na nagovor svoga partnera u nadi da će dobiti milijunsku odštetu od osiguranja

Adlešič si je u siječnju prošle godine odsjekla lijevu ruku. Tvrdila je da je riječ o nesreći prilikom piljenja grana kružnom pilom. Prema riječima tužitelja Sedina Kičina, to je učinila namjerno kako bi dobila visoku odštetu. Na to ju je navodno nagovorio Abramov, a u prijevari su navodno sudjelovali i Huskić Colaričeva i Colarič.

 

Optuženi su krajem 2018. detaljno planirali ovu prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti, smatra tužiteljstvo. Već tad su sklopili s pet osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Ubrzo su uplatili i prve rate polica, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milijun eura odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake.

Policija je odrezanu šaku pronašla i kasnije odnijela u bolnicu, gdje su joj je liječnici uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta. No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjaku kako bi se operacija prikazala neuspješna.

Komentara 16

CR
credo
10:26 11.09.2020.

Bolesnici

DU
Deleted user
10:39 11.09.2020.

Tužan slučaj. Koja lijepa žena. Njoj ne bih dao ni dana zatvora, nego bih je poslao na psihoterapiju. Moraš bit poremećen ili dobro očajan da sebi naudiš. A kako se to zove kad iskoristiš takvu osobu, što si onda? Zaa ovo bih "junačko djelo" njemu dao bar 5 godina, a možda i više. Dobro da nisu planirali njeno životno osiguranje pa da je prepila cirkularom ispod brade dok je gledao kako ga napada osa, a ona upravo pala glavom na cirkular

KA
Kana
13:59 11.09.2020.

Teško je nekoga osudit, ali ova cura je definitivno bolesna , zašto on nije sebe osigurao i odpilao svoju ruku, puno bi bilo realnije, ako su već toliko bolesni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije