Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE

"Sliškova žena i njezin budući muž imali su prste u likvidaciji"

09.05.2002.
u 00:00

ZAGREB - Senzacionalan obrat unio je jučer u nastavku suđenja za likvidacije na Cvjetnom trgu Marko Sliško, brat pokojnog Vjeke Sliška. On je ustvrdio da su Danijela Sliško, udovica njegova ubijenog brata, i njezin budući suprug Dražen Golemović imali prste u likvidaciji Vjeke Sliška.

- Danja je Vjeki toga dana, kad je išao na intervju za "Globus", sakrila pištolj pa je izišao nenaoružan, što nikad nije činio. Zatim je nazvala Golemovića i o tomu ga obavijestila. Golemović je nazvao bjegunca Marka Nikolića, a ovaj pak Jamesa Cappaua, koji je za Vjekom mogao slobodno trčati. Sve to iznosim tek sada, kad se ona odlučila udati za Golemovića. Taj neradnik dolazi na našu krv i znoj na pokvaren i podmukao način. Prije nisam govorio jer je to sramota za obitelj, i htio sam od toga poštedjeti Vjekinu djecu - rekao je M. Sliško.

Pojasnio je da mu je informacije o tome da su u ubojstvu sudjelovali Danijela Sliško i Golemović dao Marko Nikolić, koji ga je zvao iz Južne Amerike.

Golemovića je opisao kao "šanera", odnosno prodavača ukradene odjeće koju mu iz inozemstva dovoze tegljačima. Prema Sliškovim riječima, Golemović je tom robom častio pojedine pripadnike policije, njihove žene i djecu. Dodao je kako je Golemović cijeloj ekipi "zločinačke organizacije" u pritvor poslao nove trenirke. Vjeko Sliško s Golemovićem se družio jer je on bio krtica, bio je i u društvu "zločinačke organizacije". Za Golemovića je Vjeko i Sliško govorio da je mu je jako dobar prijatelj, svjedočio je Sliškov brat.

Danja je Golemoviću nakon ubojstva dala 20.000 maraka, koje je ovaj trebao dati Nikoliću i Ivoševiću. Danja je, prema riječima M. Sliška, naknadno rekla odvjetniku Silviju Hrasti da je pištolj bacila u dimnjak, ali tek kad je trebao biti policijski pretres stana.

Na pitanje odvjetnika Slobodana Budaka, koji zastupa Danijelu Sliško, M. Sliško potvrdio je da je svoju snahu zaista tužio, a objasnio je da je to zato što je ostavinsku raspravu provela bez njega.

- Danja vrlo dobro zna da sam ja suvlasnik u jednakim dijelovima. Ali ona je u poduzeće postavila zaštitare, a meni na pregovore šalje zaposlenike, što je ispod svake časti.

M. Sliško zatim je pričao o tome da su pripadnike "zločinačke organizacije" štitili Ilija i Bosiljko Mišetić, bivši ministar pravosuđa. "Moj stranački kolega" - rekao je M. Sliško za B. Mišetića. A s "mafijom" su se družili policajci Čađo, Pul, Belina, Dolački i Šeničnjak.

- Na sam dan ubojstva Vjeko je imao policijsku pratnju, pa kako se onda ono moglo dogoditi. Dokumentaciju o pratnji dobio sam od bivšeg policajca Mile Žgele. Mogu spomenuti i da je Dolački prodao pancirku Mijatu Vrdoljaku za 2000 maraka i on je u njoj poginuo, a na njoj su inicijali Dolačkog. Iza ubojstva mog brata stoje Zagorac, Peša i Petrač. Petrač očekuje da se protiv njega neće podnijeti kaznena prijava, a vjerojatno i neće.

Na pitanje Janjka Grlića, zamjenika županijskoga državnog odvjetnika, M. Sliško potvrdio je da je u nedavnom intervjuu zaista zamolio jednog, kako ga je nazvao, opasnog čovjeka da ne naruči njegovu likvidaciju. Sada je pojasnio da se radi o Damiru Lončariću, koji je Petračev kum.

Jučer su svjedočili Romano Bolković i Branka Jagar Bolković. Josip Manolić nije došao.

A. Kasanić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije