Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička atrakcija

Slavonski Brod uskoro dobiva pet metara visoku maketu rode

klepetan i malena (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
23.09.2013.
u 08:58

Poznato je da Klepetan svakog ljeta odleti na 13.000 kilometara dug u južnu Afriku. Realizacijom ove lijepe priče Malena će dobiti njegovu zamjenu, a turisti još jednog Klepetana kojeg će moći pogledati i zimi, kaže Huljić.

Slavonski Brod, poznat kao grad Malene i Klepetana, uskoro će dobiti svojevrsni spomenik rodi. Za to će se pobrinuti članovi udruge "Sveti Antun" iz Batrine, koji upravo rade na završnom "šminkanju" ogromne, pet metara visoke makete bijele rode koja će biti postavljena u Brodu. Spomenuta je roda šest mjeseci stajala u Batrini, gdje je nedugo nakon postavljanja postala prava mala atrakcija. Od sada će u gradu na Savi trajno svjedočiti o jednoj od najljepših ljubavnih priča životinjskog svijeta.

- Mislimo da će roda sada biti još bolja nego u prvom izdanju. Ona sada seli u grad i red je da bude malo ljepša. Noge i kljun ćemo prebojati, a bijelu plastiku i cijelo tijelo kompletno restaurirati, tako da će izgledati kao nova – kaže Dražen Grozdanović iz udruge "Sveti Antun". On dodaje kako termoplastika kojom je prekrivena roda ne može dugo odolijevati udarima vjetra, pa će maketu svake godine trebati restaurirati i održavati.

Iako skromni Batrinci ne vole veličati svoj kreativni potencijal, istina je da je njihova roda postavljena na zahtjevnoj metalnoj konstrukciji dosad djelovala impozantno. Putnici koji su prolazili državnom cestom od Broda do Nove Gradiške često su zastajali kako bi se s njom fotografirali, a mnogi su govorili kako je napravljena tako vjerno da bi, da nije divovska, pomislili da je prava. Već u listopadu velika će roda postati dijelom novouređene "cvjetne dobrodošlice" u blizini Željezničkog kolodvora u središtu Slavonskog Broda. Direktor županijske Turističke zajednice Petar Huljić uvjeren je kako će ovaj projekt umnogome doprinijeti turističkom imidžu grada i županije.

- Poznato je da Klepetan svakog ljeta odleti na 13.000 kilometara dug u južnu Afriku. Realizacijom ove lijepe priče Malena će dobiti njegovu zamjenu, a turisti još jednog Klepetana kojeg će moći pogledati i zimi – kaže Huljić.

>>Klepetan odgodio let za Afriku, proveo još jedno jutro s Malenom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije