Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slavonski Brod tuži Ministarstvo: Privatniku su dali cestu nezakonito

50 milijuna kuna teška je investicija u Lidl koji bi trebao zaposliti 30 ljudi. Slavonski Brod kazneno je prijavio investitora Ivana Rimca čija tvrtka Rimc ima ugovor s Lidlom o gradnji trgovačkog centra.
08. veljače 2018. u 20:22 3 komentara 839 prikaza
Slavonski Brod: Zbog prilazne ceste trgovina Lidla već dva mjeseca čeka otvaranje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Grad Slavonski Brod podnio je tužbu protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zato što je, kako kažu, nezakonitim putem privatnom investitoru dalo državnu cestu u vlasništvo. Gradonačelnik Mirko Duspara danas je istaknuo kako je Ministarstvo nezakonito izdalo uporabne dozvole za trgovački centar Lidl i proširenu državnu cestu u Slavonskom Brodu.

McDonald's Slavonski Brod 29. u Hrvatskoj Slavonski Brod dobio svoj prvi McDonald's

Naime, iako je novi Lidl sagrađen prije više od dva mjeseca, njegovo otvorenje je stopirano zbog sporenja oko ceste. Duspara je nakon toga prozivan kao nenaklonjen poduzetnicima, ali on tvrdi suprotno. – Institucije su namjerno zanemarile prostorni plan Grada i Županije te nezakonitom odlukom ukinule mogućnost gradnje povezne ceste koja bi otvorila prostor za 32 hektara izgradnje poduzetničke zone. Tko je protiv poduzetnika? Dokazat ćemo da je ovdje prevladao privatni interes naspram općeg – rekao je Duspara.

napuštene životinje Grad Slavonski Brod volonterima će prepustiti upravljanje azilom motorijada Kiša nije omela motorijadu Slavonski Brod tri dana živio kao bajkerska republika brod Traže konkretne mjere Duspara pozvao Plenkovića i Petrova: Spriječite onečišćenje u Slavonskom Brodu
Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • centirion:

  Eh sad ! Nigdje nije spenuto da LIDL prima novac iz državnog proračuna svaki dan kao da najnormalnije radi. Sve na račun poreznih obveznika.Koji cirkus jer lokalni šerifi nisu dobili svoj dio kolača!

 • Avatar Agramer77
  Agramer77:

  jel to onaj dioničar jajduka??

 • Ne_Bumo_Se_Dali:

  Eppursi muove! Ovo je tipičan primjer manipulacije zemljištem u cilju ostvarivanja nezakonite prednosti na tržištu zatvaranjem fizičkog pristupa česticama neželjenih konkurenata. U Zagrebu u Podsljemenskoj zoni tako je nesavjesni investitor, koristeći razlike u stanju u Katastru, u kome ni bilo ... prikaži još!o čestice puta do zakinutih vlasnika i Zemljjišnoj knjizi u kojoj je taj put postojao, iskoristio zakonski vrlo slabu zaštitu posjeda prava služnosti puta (zaštita posjeda prava služnosti puta može ostvariti samo iskazima svjedoka koji su zainteresirani za prodaju zemljišta, što je bila posljedica "nestanka" puta iz Katastra, dok se uknjiženo pravo služnosti puta može dokazivati i ispravama) i nezakonitim povećanjem broja građevina od 2 na 3, naizgled postigao sve svoje ciljeve. Ipak investitor je uhvaćen u postupku "Postupanja s nezakonito izgrađenim zgradama" (legalizacije tog trećeg objekta, kad je zemljište, koje je parcelacijom već ušlo u česticu tog trećeg objekta, ali nije bilo dovoljno za legalizaciju, pokušao još jednom povećati tu česticu, prijenosom dijela zemljišnoknjižne čestice u katastarsku česticu treće zgrade) i sad nitko ne zna kako će taj 15-godišnji spor završiti! Ipak, led je krenuo, gospodo porotnici, kako je govorio Ostap Bender glavno lice romana poznatih sovjetskih književnika Iljfa i Petrova: "Dvanaest stolica"! Zato palac gore Slavonsko-brodskoj općini, jer se time ipak malo-po- malo uvodi vladavina prava i u pravne odnose na zemljištima!