Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slavonska tvrtka svojim radom zadivila čak i Siemensove direktore

Tvrtku Delta elektronika pokrenuo je Brođanin Mladen Jurasović, a za Siemens rade ormare za vlakove i pojedine pultove
29. siječnja 2016. u 11:30 1 komentara 1818 prikaza
mladen jurasović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Za Brođanina Mladena Jurasovića kažu da je najuspješniji Siemensov kooperant. Tvrtku Delta elektronika, čija je osnovna djelatnost priprema i instaliranje elektroničkih i električnih uređaja u vlakove i tramvaje, osnovao je krajem devedesetih, a prvi veći posao sklopio je 2012. godine upravo sa Siemensom. Prije toga radno iskustvo godinama je stjecao u Njemačkoj, što mu je pomoglo u pridobivanju povjerenja jedne od najvećih i najuglednijih industrijskih korporacija u svijetu. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, posao je iz Njemačke preselio u Slavonski Brod.

– U poslovanju smo vezani isključivo za Siemens. Kod nas se rade ormari za vlakove i pojedini pultovi koji danas izgledaju kao svemirske letjelice, a sve komponente stižu nam iz Njemačke u rinfuzi – kaže Jurasović.

Uz Delta elektroniku, vlasnik je prije četiri godine osnovao i tvrtku Delta Jurasović. Obje zapošljavaju ukupno 35 radnika, ali uz realizaciju planiranih ugovora do kraja ove godine taj bi se broj mogao povećati na 50. Ispočetka su radili u unajmljenoj hali u krugu tvornice Đuro Đaković.

Siemensovi kontrolori bili su oduševljeni radnim i sigurnosnim uvjetima, ali zbog skučenosti prostora prije tri mjeseca tvrtka je kupila i preselila se u znatno veći prostor u Gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi koji se proteže na 3500 kvadrata zatvorenog radnog prostora i 14.000 četvornih metara zemljišta. 

Trenutačno su u pregovorima za izradu ormara za solarne panele, i to ponovno za Siemens, koji ne dopušta da se u prostoru u kojem se rade njihovi proizvodi obavlja ista proizvodnja za druge naručitelje.

– S obzirom na točnost kojom Siemens plaća, a po tome se može naviti i sat, ne želimo napraviti ni najmanji potez kojim bismo poljuljali povjerenje i ugrozili suradnju – ističe Jurasović. U maloj slavonskoj tvrtki pokazali su kako se odgovornim pristupom i dobro promišljenim ulaganjem može raditi toliko kvalitetno da čak i Siemensovi direktori ostanu zadivljeni.•

>> Indijcima zanimljivi Đuro Đaković, Luka Brod i autoindustrija

Elipso

  • kajinx:

    Treba stimulirati poduzetnike u svim granama industrije. Znanja i upornosti imaju, zakonska olakšanja trebaju. Bravo Mladene Jurasović!