Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera u požegi

Slavonija pustila utakmicu Olimpiji za političku vlast?

Nogomet
Sanjin Strukic/PIXSELL
31.05.2013.
u 08:53

Trener nam je prije utakmice, iako se vidjelo se da mu to nije ni najmanje drago, rekao da je dobio upute od vodstva da moramo pustiti utakmicu. Pitali smo ga je li u pitanju novac, a on je rekao da je riječ o politici, kako je jedan igrač

Prvak Treće HNL lige istok požeška Slavonija u srijedu je izgubila u Požegi od predzadnje osječke Olimpije s rezultatom 4:3. Dva – tri sata nakon utakmice između igrača Slavonije na Facebooku pojavili su se razgovori oko namještanja utakmice, a našoj redakciji javio se i jedan od igrača.

- Trener nam je prije utakmice iako se vidjelo se da mu to nije ni najmanje drago, rekao da je dobio upute od vodstva da moramo pustiti utakmicu. Pitali smo ga je li u pitanju novac, a on je rekao da je riječ o politici. Neki su igrači odbili igrati takvu utakmicu, neke nije ni stavio iako su bili zdravi, ali su zato igrali neki juniori– ispričao nam je jedan od igrača požeške Slavonije kojoj je dva kola prije kraja sezone uručen pehar prvaka. Istu priču potvrdilo nam je još četvero igrača dodajući da je najteže bilo onim igračima koji rade u gradskoj tvrtki Tekija. 

Namještena utakmica bila je toliko očita da su neki gledatelji napustili stadion. Vrlo brzo počele su kružiti priče da je Slavonija pustila bodove Olimpiji kako ne bi ispala iz lige, a za uzvrat će HDSSB-e čije sjedište je u Osijeku osigurati SDP-u u Požeško-slavonskoj županiji većinu u skupštini i Gradskom vijeću Požege jer bez te stranke ni SDP-e ni HDZ-e nema većine. Naime, aktualni požeški gradonačelnik, esdepeovac, Zdravko Ronko u dobrim je odnosima s Branimirom Glavašem. 

- Uopće to ne želim komentirati – kazao je Ronko, a Dražen Đurović, predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-e ističe da su to potpune gluposti. Krešo Poleti, trener Slavonije opovrgnuo je navode igrača. –To mi je prvi glas, ja o tome nemam pojma. Stavio sam u igru 5-6 juniora koji s nama stalno treniraju jer su drugi bili ozlijeđeni. Stavio sam igrački kadar koji sam imao na raspolaganju. Nama je bitna kup utakmica jer je prvenstvo odavno riješeno prije 2-3 kola. Te priče rekla – kazala me ne zanimaju – kazao je Poleti. 

Mitar Obradović, direktor Slavonije je ističe da on o prodaji utakmice nema pojma. – Ja nisam nikom ništa rekao, niti ja to mogu reći, niti me to zanima. Zanima nas samo utakmica sa Slavijom u kupu. Rekao sam treneru da stavi klince, odnosno juniore koji nisu igrali cijelu godinu, a treniraju s nama – kazao je Mitar Obradović. O namještanju utakmice ništa nije znao ni sportski direktor Olimpije Zvonko Nikšić. 

– Bilo mi je čudno što je naš klub pobijedio, a igrače treba pitati zašto su igrali tako kako su igrali i izgubili. Isto tako u nogometu, za razliku od drugih sportova je uvijek moguće da slabiji pobijedi boljeg. Mi nismo imali motiva da ih nagovaramo da mi njih pustimo niti smo imali kakvu moć da to učinimo. Ako su igrači rekli da su morali pustiti utakmicu onda je to njihova sramota. Nama ta utakmica ništa nije značilo jer mi smo se pomirili da ispadamo iz treće lige – kazao je Nikšić.

Međutim, igrači Slavonije upozoravaju da je prije toga kola Olimpiji ne samo trebala pobjeda u Požegi nego isto tako i pobjeda Višnjevca nad Našicama što se nije dogodilo, a bilo je logično da se dogodi pa se i tu sumnja u namještaljku, odnosno u \'osvetu\' Olimpiji zbog nekih starih računa .

>>HSS dao podršku Neferoviću za gradonačelnika Požege

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije