Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svetkovina

Slavi se blagdan Male Gospe. U procesiji u Solinu i premijer Andrej Plenković

Proslava Male Gospe u Solinu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
08.09.2019.
u 10:33

Blagdan Male Gospe uvijek  je 8. rujna, zove se tako jer se slavi “mala Marija”, spomendan Marijina rođenja, za razliku od “Velike Gospe”, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza

Mnoštvo vjernika okupilo danas u Solinu na svečanom obilježavanju blagdana Male Gospe, svečanost je počela u prijepodnevnim satima procesijom koja je krenula ispred Prasvetišta crkve Gospe od  Otoka i kreće se gradskim ulicama.

Predvodi je nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić koji će predvoditi i euharistijsko slavlje.
U procesiji u Solinu su i premijer Andrej Plenković, te ministri obrane i uprave Damir Krstičević i Ivan Malenica.

Blagdan Male Gospe uvijek  je 8. rujna, zove se tako jer se slavi “mala Marija”, spomendan Marijina rođenja, za razliku od “Velike Gospe”, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza.

Blagdan Male Gospe ima svoje početke u Jeruzalemu, u 5. stoljeću. Tada je, naime, na mjestu gdje je prema predaji stajala Marijina rodna kuća, sagrađena crkva u čast svetoj Ani, Marijinoj majci. Kao spomen na tu posvetu razvio se blagdan u čast Male Gospe: najprije na kršćanskom Istoku, a od 7. stoljeća i na Zapadu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije