Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Skupe banke: Daju malo, a uzimaju puno

Zagreb: Boris Vujčić održao predavanje: Perspektiva ulaska Republike Hrvatske u eurozonu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
18.03.2019.
u 22:11

Za kunsku štednju oročenu između jedne i dvije godine kamate su pale na samo 0,52 posto

Hrvatske su banke ušle u 2019. godinu tako što su dodatno smanjile kamate na štednju, a u isto vrijeme su povećale kamate na nove kredite. Na 100.000 kuna štednje oročene od jedne do dvije godine najviše možete dobiti 520 kuna godišnje kamate. Uzimate li toliki gotovinski kredit za njega ćete banci platiti 5920 kuna godišnje kamate!

Za kunsku štednju oročenu između jedne i dvije godine kamate su pale na samo 0,52 posto. Da ste 100.000 kuna položili u banku samo mjesec dana ranije – u prosincu 2018. mogli ste dobiti 170 kuna više, odnosno ukupno 690 kuna kamate. Sve je to sitan novac jer se kamata odavno računa u promilima, pa ljudi drže novac u bankama više zbog sigurnosti nego zbog zarade.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U broju od utorka donosimo i sljedeće teme:

>>Dva stolca Nelle Slavice: Šefica NP-a Krka bila u isto vrijeme i u HDZ-u i u HNS-u

>>Lička županija: Milinović, Dabo i Starčević dogovaraju koaliciju?

>>Zdravko Pevec: Tražit ću pomilovanje

>>ATJ Lučko i Amerikanci u akciji: Spasili "napadnutog" diplomata

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:37 18.03.2019.

I tebe Vujčiću ali i prethodnika Rohatinskog treba kazneno gonit zbog nerada i štete koju radite hrvatskim građanima ... pa ušli smo u EU da bi imale jednake ili približno iste kamatne stope kod dizanja kredita, da bi u svim segmentima imali ista prava.. inflacije nema ili je zanemariva pa kako mogu kamate ić gore ili recimo hrana i namirnice poskupit ?

DU
Deleted user
08:54 19.03.2019.

Pitam se što će Vujičić poduzeti osim što iznosi statističke podatke.Vjerujem ništa.Jer kako i bi kad cijeli svoj mandat podržava lihvarenje banaka a na štetu države i građana.

Avatar Tračalo
Tračalo
04:48 22.03.2019.

svoju ušteđevinu držim doma ispod plinske boce u sudoperu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije