Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NADOKNADITE LJUDIMA ŠTETU'

Škoro se obrušio na Božinovića: A migranti postoje samo u našoj mašti?

Miroslav Škoro
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
05.11.2019.
u 19:32

Božinovićeva PR mašinerija uvjerava nas da smo slijepi pored zdravih očiju i da je državna granica zaštićena od ilegalnih prelazaka

Nakon što su ministar Damir Krstičević i MUP komentirali današnju izjavu Miroslava Škore "da bi bilo dobro da se, dok ne bude prekasno, u postupak zaštite granice uključe i druge službe, prije svega Oružane snage", predsjednički kandidat ponovno se oglasio prozivajući "Božinovićevu PR mašineriju koja građane uvjerava da su slijepi pored zdravih očiju".

Podsjetimo, ranije danas je ministar obrane Krstičević izjavio da su Oružane snage spremne na pomoć u zaštiti granice u svakom trenutku, ali je istaknuo i da misli da policija radi sjajan posao.

"Jasno da je odgovornost svih nas sigurnost naših ljudi. U ovom trenutku je cijela odgovornost, što se tiče granice, na MUP-u. Hrvatska vojska je uvijek spremna pomoći MUP-u", kazao je.

MUP je priopćio da su, sukladno zakonu, zaštita i nadzor državne granice te sprječavanje nezakonitih migracija primarna zadaća policije te da u ovom trenutku ne postoje sigurnosni ni humanitarni razlozi zbog kojih bi MUP cijenio potrebu za takvim angažmanom Oružanih snaga.

Te reakcije isprovocirale su Škoru koji se ponovno oglasio o istoj temi, ovaj put putem Facebooka.

"Božinovićeva PR mašinerija uvjerava nas da smo slijepi pored zdravih očiju i da je državna granica zaštićena od ilegalnih prelazaka. Ako je to doista tako, ako ministar i oni oko njega zaista rade besprijekoran posao u zaštiti teritorijalnog integriteta RH te očuvanju zakona i reda na migrantskoj ruti, onda država neće imati problema preuzeti odgovornost za nadoknadu štete ljudima čija je imovina otuđena ili uništena od ilegalnih migranata. Budući da ti migranti postoje samo u našoj mašti, neka Plenkovićeva vlada preuzme odgovornost za štetu. Ako govore istinu, ništa ih ne košta", napisao je.

Komentara 54

Avatar berija1
berija1
04:14 06.11.2019.

Sjetio se i Skoro hrvatske vojske, dugo je trebalo.

BA
barbaizamerike
20:02 05.11.2019.

Hoce li Skoro biti Dragovoljac na granici da oduzi dug Domovini?jer je 1990 propustio priliku

GY
gyxu
20:13 05.11.2019.

Zna Skoro iz prve ruke sto je migrantska kriza .........i sam je emigrirao iz slavonske ravnice u americku preriju potomak bosanskohercegovackih izbjeglica se uprpao da njegovi ne bi možda izgubilu favorizirajuci položaj pred novim naletom izbjeglica sa istoka........ne laje pas zbog sela nego zbog sebe....Eto Škori prilike da obuce uniformu i primi tamburicu u ruke (valjda mu nece odmah ispasti koliko je nespretan..., ), barem na jedan dan - odmah može dobiti i cin generala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije