Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI POKRET

Škoro opleo na Facebooku: Ukinite PDV na donacije i otkažite Snježnu kraljicu!

Vukovar: Osnivačka skupština podružnice Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
31.12.2020.
u 13:36

Sve ovo dokaz je da država ne funkcionira, i to nema nikakve veze s koronakrizom. Ima veze s mandatima predstavnika duopola HDZ-a i SDP-a, napisao je

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro zatražio je u četvrtak u objavi na facebooku ukidanje PDV-a na donacije namijenjene stradalima u potresu i otkazivanje Snježne kraljice čiji troškovi "sežu do 21 milijun kuna" te preusmjeravanje novca za obnovu.

- Nema se više što čekati. Država treba odmah ukinuti PDV na donacije za stradale u potresu. Ako se moglo to učiniti za borbu protiv covida, može se i za  Banovinu. Odaziv za donacije bi zasigurno bio višestruko veći, tako nam javljaju brojni građani dobre volje koji su se priključili kriznom stožeru Domovinskog pokreta na terenu, napisao je Škoro na svom Facebook profilu.

Također, pozvao je i Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića da odmah otkažu Snježnu kraljicu istaknuvši kako troškovi sljemenske utrke i bez publike sežu do 21 milijun kuna.

- Neka se taj novac preusmjeri u obnovu i pomoć stradalima u potresu, poručio je.

Smatra i da im možda novac zagrebačkih poreznih obveznika pomogne, kad im već nadležne službe poput Crvenog križa ne uspijevaju pružiti odgovarajuću podršku. Upozorava i da im s terena ljudi javljaju da robu navodno sortiraju na sumnjiv način, ne dostavljaju gdje je potrebno, čak i da spavaju na dežurstvu.

- Ne želim vjerovati da je to istina. Svaka čast svima koji svoj posao rade savjesno, ali narod koji se, pored svega mora obraniti i od pljačke porušenih domova, ima tanke živce i nimalo strpljenja, poručio je Škoro.

Također, pita se i gdje su robne rezerve te zašto je došlo do toga da deke i hranu skupljaju građani.

- Sve ovo dokaz je da država ne funkcionira, i to nema nikakve  veze s koronakrizom. Ima veze s mandatima predstavnika duopola HDZ-a i SDP-a na čelu države.

Zaključno, ne kažnjavajte ljude koji žele pomoći. Ukinite PDV na donacije namijenjene stradalima u potresu i otkažite Snježnu kraljicu, a novac preusmjerite obnovi, napisao je Škoro.

 

Komentara 19

BE
berija
13:45 31.12.2020.

Bravo, Škoro! Eno i Srbi pišu da mnogi u Petrinji nisu danima ni kruha dobili. Ista škola. Krizni stožer DP-a? Jrizom se može upravljati samo s jednog mjesta. Srami se, lešinaru! Javi se Milanoviću, Fredu Matiću i Anki Mrak Taritaš. Isto ste zlo.

TA
Taman
14:30 31.12.2020.

Vi ste iz domovinskog stvarno jadni, populisti teški gori od Pernara.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
15:09 31.12.2020.

znači mi koji smo uplatili ili donirali nešto za pomoć jadnim ljudima preko hrvatskog crvenog križa se moramo pitat jel je ovo istina??ako nije,ako he ovo laž onda bi trebali isti ti koji prenose laži i klevetu krivično odgovarat zaa blaćenje crvenog križa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije