Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastu vodostaji

Sisačko područje čeka vodeni val, prometuje se obilazno

Karlovac,vodostaj,poplava
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
13.01.2016.
u 07:52

Zbog oborinskih voda, ali i izlijevanja kanala i potoka na području županije, zatvoreno je nekoliko cesta pa se prometuje obilaznim pravcima

Vodostaji svih rijeka na sisačkom području u laganom su porastu. Očekuje se da će Kupa u Farkašiću večeras dosegnuti svoj maksimum od oko 9 metara. No to je ipak 90-ak centimetara niži vodostaj od maksimalno zabilježenog u veljači 2014.

Uz državnu cestu D36 u Letovaniću od posljednjih visokih vodostaja Kupe u listopadu prošle godine nisu uklonjene tzv. boks-barijere, a i Obedski kanal je zatvoren velikim vrećama s pijeskom pa nekih novih, većih intervencija Hrvatskih voda ne bi trebalo biti, javlja HRT. 

Zbog oborinskih voda, ali i izlijevanja kanala i potoka na području županije, zatvoreno je nekoliko cesta pa se prometuje obilaznim pravcima. I ovaj put problema bi jedino mogli imati stanovnici nebranjenog područja uz rijeku Kupu na području općine Lekenik, posebice vikend-naselja u Žažini.

Njima prijeti sedma poplava u manje od dvije godine.

>>'Vode je u kući bilo više nego lani, a za vodni sam doprinos dala 17.600 kn'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije