Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praši se za Alkom

Sinjani: Maltretirali su nas zbog SDP-a! Policija: Štitili smo red!

sinjska alka (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
10.08.2011.
u 11:44

Dvojica Sinjana tvrde kako su ih policajci maltretirali jer je kod njihova štanda bio Zoran Milanović, a potom Ivo Josipović. Policija kaže da su vikali, vrijeđali i bili pijani

Splitska policijska uprava tvrdi da su policajci u Sinju nakon završetka Alke intervenirali zbog "klasičnog kršenja javnog reda i mira" te radi sprečavanja većih nereda. Naime, medijima su se požalila dvojica Sinjana koje su, tvrde, na štandu u dnu alkarskog trkališta, napali policajci u civilu. Kako je prije policijske intervencije za njihovim štandom bio prvo Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, a potom predsjednik države Ivo Josipović, drže da je policajcima zasmetao upravo dolazak političara.

Policijska uprava priopćenjem je potvrdila da se incident zbio i kako su intervenirali njihovi policajci.

Pokrenut je postupak ocjene zakonitosti postupanja policijskih službenika, ali, po svemu sudeći, zaključak koji će donijeti bit će da prekoračenja ovlasti nije bilo.

Tri policijska službenika u civilu, pripadnika Interventne policijske jedinice, izvrijeđala je skupina ljudi kod štanda, a kada su pokazali značke i zatražili da prestanu s vikom i galamom, no dvije su alkoholizirane osobe nastavile, tvrde u policiji, pa su pozvani i policajci u odori.

– Budući da nisu postupili po naredbi, policijski službenici uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje, dvije osobe privode u službene prostorije PP Sinj – piše u policijskom priopćenju u kojemu se ne spominje pištolj, koji je navodno jedan od policajaca u civilu izvadio. Nemaju podataka ni o trećem muškarcu kojemu su navodno glavu stavili u balegu jer se protivio njihovoj brutalnosti. Protiv dvojice Sinjana podnijeli su optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. Jedan od njih zatražio je liječničku pomoć. Ima ogrebotine.

Ranko Ostojić, član predsjedništva SDP-a, potaknut pisanjem medija, kao predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio je od MUP-a očitovanje o događajima nakon Alke u Sinju.

– Radi izbjegavanja politizacije želimo točnu informaciju o tome što se dogodilo. Žalosno bi bilo ako je policija intervenirala zato što se netko rukovao s nekim političarom bez obzira na to o kome je riječ – rekao je Ostojić.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
13:00 10.08.2011.

pijana gospoda su dobila kuraža posjetom predsjednika ive josipovića i predsjednika sdp-a zorana milanovića, da verbalno napadnu i vrijeđaju državne službenike i namještenike, pa kad su dobili što su tražili, sad se žale javnosti! zar je moguće da su predsjednik josipović i predsjednik sdp-a zoran milanović zaštita takvim osobama? ovo je zbilja nečuven napad na hrvatsku policiju i tražimo oštre sankcije protiv onih koji su sve pokrenuli, a to su ta dvojica na štandu, koja su se razbahatila posjetom josipovića i milanovića, a ne hrvatska policija! hrvatski narod s pravom postavlja pitanje, do kada će SDP-ovci izazivati kaos u ovoj državi?

OB
-obrisani-
13:42 10.08.2011.

prodane sinjske duše!!! di vam je gospe sinjska, kad ste se dali prodati ateistima i agnosticima? kad vam bude frka u životu, onda se pomolite svojim svecima milanoviću i josipoviću. fuuuj kakav bezvjernički narod je gospe sinjska pohodila!!! trebala je ostat na trsatu!

NA
naslipo
15:42 10.08.2011.

bravo admine da i ti nisi pijan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije