Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Sindikati objavili: U utorak će štrajk biti u cijeloj zemlji

Prosvjetni sindikati
Foto: Patrik Maček/Pixsell
1/7
15.11.2019.
u 12:35

– Ako ministrica podržava prijetnju da štrajk neće biti plaćen, onda nema ni našu podršku – rekao je Branimir Mihalinec

Prosvjetni sindikati objavili su na konferenciji za javnost kako će u utorak biti štrajk u cijeloj zemlji, dok će u ponedjeljak nastavu imati sve županije zbog pijeteta prema obljetnici pada grada Vukovara.

– U utorak se štrajka u svim županijama – kazao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske dodajući kako će štrajk u ponedjeljak preskočiti zbog pijeteta. 

Mihalinec je komentirao najave Vlade kako neće više plaćati dane provedene u štrajku. 

– Premijer time šalje poruku cijeloj javnosti da obrazovanje uopće nije važno. Premijer takvom odlukom kažnjava djecu i roditelje. Svaki dan koji će se nadoknađivati vrijedi dvostruko i dvostruko više stoji proračun – rekao je Mihalinec koji se osvrnuo i na resornu ministricu Blaženku Divjak. 

– Ako ministrica podržava prijetnju da štrajk neće biti plaćen, onda nema ni našu podršku – rekao je Branimir Mihalinec i dodao: "Svatko tko pomisli da sindikati ne žele dobro djeci, u krivu je. Sve primjedbe šaljite premijeru."

Mihalinec je potvrdio kako je zbog štrajka moguće pomicanje datuma državne mature.

– Nijedan datum nije uklesan u kamenu, ali cijela nastavna godina završit će u redu. Vlada je ta koja može ograničiti broj sati i količinu znanja koja treba biti prenesena djeci. Sindikati nisu kočničari, već Vlada – ustvrdio je predsjednik Sindikata. 

– Možete nam sve oduzeti, ali ne i dostojanstvo – izjavila je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Podsjećamo, danas je 26. dan otkako su prosvjetni sindikati u štrajku. 

Ključne riječi

Komentara 147

Avatar tigarbbb
tigarbbb
12:53 15.11.2019.

Naravno,taj štrajk treba da platie organizatori sindikat,sa koje ste vi kruške pali da bi svi građani Hrvatske treba od svog rada vama izdvajat novce,koje su teškom mukom zaradili,a vi se neradom šetate i prkosite.

Avatar Matija22
Matija22
12:52 15.11.2019.

Odlično ,samo im nemojte platit nerad, jer oni i žele štrajk da bude cijelo vrijeme ,jer su to neradnici koji ucjenjuju sa učenicima, imali su plaćeni godišnji odmor od 5 mjeseci i na jesen kad su trebali radit izmislili štrajk da opet dobiju lovu i da nejdu na posao

CE
cenzura
13:00 15.11.2019.

U normalnim zemljama organizatori štrajka tj. sindikati plaćaju dane u štrajku a učitelji se valjda zalažu da budemo normalnazemlja te shodno tome nek im sindikat plati dnevnce pa nek onda štrajkaju dokgod hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije